zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Projectmanagers en consultants zeer gewild in 2010

25 januari 2010 - IT Job Board.nl onthulde vorige week de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder 277 Nederlandse ICT-professionals gericht op de verwachtingen voor 2010. Hieruit kwam onder andere naar voren dat de Nederlandse ICT-professional verwacht dat de banenkansen voor 2010 met name bij financiële instellingen en banken, software bedrijven en energie- en nutsbedrijven liggen.

De ondervraagden werd gevraagd aan te geven in welke drie sectoren zij verwachten dat de meeste banenkansen liggen. Meer dan de helft van de ondervraagden (55 procent) geeft dat met name in het bankwezen en financiële sector de grootste kansen liggen voor ICT-professionals met betrekking tot banen, op de voet gevolgd door energie- en nutsbedrijven met 52 procent en software- en ICT-bedrijven met 49 procent. Peter Healey, sales director IT Job Board.nl zegt hierover: "Ook wij verwachten een toename van banen binnen de financiële sector. Hoewel de banken de eerste waren die werden geraakt door de financiële crisis, zullen zij ook de eerste zijn die zich herstellen. Ze zullen met veel uitdagingen te maken krijgen die veel mogelijkheden bieden met betrekking tot werving en selectie onder ICT-professionals." 



Projectmanagers, softwareontwikkelaars en consultants 
Op de vraag welke functies het meest populair zullen zijn in 2010, verwacht 41 procent van de ondervraagden dat er met name veel vraag zal zijn naar projectmanagers. Softwareontwikkelaars (36 procent) en consultants (35 procent) bekleden de tweede en derde plaats. Healey zegt hierover: "Hoewel we niet verwachten dat de ICT-budgetten in 2010 niet zullen toenemen in vergelijking tot 2009, zullen er in het nieuwe jaar wel nieuwe ICT-projecten worden gestart, die de verwachte, groeiende vraag naar projectmanagers en consultants verklaren." 

Belangrijkste vaardigheden

37 Procent van de ondervraagden geven aan dat ICT-afdelingen in 2010 met name opzoek zullen gaan naar ICT-professionals met kennis van SAP. NET-professionals en security professionals zijn met respectievelijk 31 en 30 procent opvolgend populair. Healey geeft aan dat ICT-professionals opzoek moeten gaan naar vaardigheden die betrekking hebben op web services. Hij adviseert: "Business en social networking is in toenemende mate populair, hierbij is kennis en expertise van Web 2.0 van groot belang. Denk hierbij aan .NET en Java." 

Tijdelijke versus permanente kracht

Hoewel het overgrote deel (28 procent) denkt dat er in 2010 meer vacatures zullen zijn voor zowel permanente als tijdelijke krachten, verwacht 62 procent toch dat bedrijven met name opzoek zullen gaan ICT-professionals voor projecten in plaats van hen een permanente baan aan te bieden. "Reeds in 2009 zagen wij een verschuiving van permanente naar tijdelijke banen omdat bedrijven opzoek waren naar meer flexibiliteit. Wij verwachten dat dit zeker nog in het eerste kwartaal van 2010 verder zal voortzetten," zegt Healey. "In de afgelopen paar maanden hebben wij overigens wel een toename van het aantal vacatures gezien. We geloven dan ook dat het ergste voorbij is. Hierin staan wij overigen niet alleen. Van de ondervraagden geeft 51 procent aan dat de markt zich in het tweede en derde kwartaal van 2010 zal herstellen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes zachte vaardigheden van de succesvolle projectmanager
 Projectmanager dient vaak als zondebok voor eigen falen
 CIO bezuinigt op consultant
 Consultant kost ICT’er vijf uur per week
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10