zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Relatie met baas nog steeds taboe

9 oktober 2007 - Kantoorrelaties worden aanvaard, maar niet op elk niveau. Dat blijkt uit een enquête van Jobat TV bij meer dan 600 hr-professionals. Een relatie tussen collega's uit verschillende afdelingen of vestigingen, is voor 90 procent van de hr-professionals geen probleem. Moeilijker wordt het als er iets moois bloeit tussen een leidinggevende en een ondergeschikte. Vier op de vijf respondenten zeggen dat dit niet past. 67 procent ziet ook op directieniveau liever geen affaires ontstaan.

Liefdesbeleid


Een echt liefdesbeleid hebben de ondervraagde bedrijven niet. Slechts zeven procent maakt er werk van en niet meer dan vier procent ziet het als een werkpunt voor de toekomst. Grote bedrijven nemen wel meer initiatieven. 

Bekend
72 procent van de ondervraagde hr-professionals is op de hoogte van minstens één relatie op de vloer. Dat aantal stijgt naarmate er meer werknemers in de organisatie zijn. In 88 procent van de organisaties met meer dan 200 werknemers is er sprake van een of meerdere relaties. Bij bedrijven met minder dan 200 werknemers geldt dat voor 58 procent. Werken er minder dan 50 mensen in een bedrijf, daalt de kans op een relatie tot 39 procent. 

Ontslag
Ontslagen worden omwille van een affaire met een collega komt dubbel zo vaak voor in kleine organisaties (tien procent) als in grote bedrijven (vijf procent). Ook overplaatsing kan een gevolg zijn. Dat geldt voor bijna de helft van de werknemers die een relatie met een collega binnen dezelfde afdeling hebben.
Er zijn echter ook werknemers die zelf ontslag nemen als gevolg van een kantoorliefde. In 40 procent van de grote bedrijven heeft al minstens een werknemer ontslag genomen om liefdesredenen. Hetzelfde geldt voor 28 procent van de kleinere organisaties. 

Werving
Bij de werving heeft een bestaande relatie met een werknemer vooral in kleine ondernemingen een eerder negatieve invloed. Bij kleine organisaties is het voor 54 procent een nadeel, bij grotere organisaties voor 26 procent. Drie procent antwoordde dat een relatie een voordeel is bij een sollicitatie.


Bron: Express,be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Relatie en carrière op gespannen voet
 Liefde bloeit op de werkvloer
 Helft personeel had relatie met collega
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10