zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Weer minder marketing- en communicatievacatures

2 februari 2010 - Het aanbod van marketing- en communicatievacatures is in het vierde kwartaal van 2009 met 17,1 procent gedaald ten opzichte van het vierde kwartaal van 2008. Dit blijkt uit een onderzoek van USG Capacity. De marketingvacatures zijn met 13,8 procent gedaald en de communicatievacatures maar liefst met 17,9 procent.

In de communicatievacatures was een afname van 38,4 procent te zien. Bij de marketingvacatures was dit beduidend lager, namelijk 27,4 procent.


USG Capacity analyseert per kwartaal het aanbod van de vacatures op de arbeidsmarkt in deze vakgebieden. Over het gehele jaar is te zien dat het aanbod van marketingvacatures meer fluctueert dan de communicatievacatures. Het dieptepunt van de marketing- en communicatievacatures werd bereikt in de maand mei. 

Verschil in functie
Doordat het vacatureaanbod sterk is teruggelopen, blijven marketing- en communicatieprofessionals duidelijk langer op hun plek zitten. Bij de dalende trendlijnen is in het laatste kwartaal wel duidelijk een verschil in functie te zien. Zo daalt het aantal vacatures voor productmanagers, communicatiemanagers en marketingmanagers fors. 

Anticyclisch investeren
Monica van der Meeren, Areamanager van USG Capacity licht toe: "Veel bedrijven zijn terughoudend in investeringen en durven het nog niet aan om marketing- en communicatieprofessionals aan te nemen. De meeste organisaties nemen maatregelen om de turbulente tijden zo goed mogelijk door te komen. In de organisatie wordt daarbij flink gesneden in de marketing- en communicatiebudgetten. Dit gaat meestal gepaard met een vacaturestop en het niet verlengen van tijdelijke contracten voor functies in de vakgebieden marketing en communicatie. De ontwikkeling van het aantal vacatures loopt daarbij veelal parallel met de economische groei. Toch kan het in deze tijd verstandig zijn anticyclisch te investeren, omdat het een ideale kans is om de bedrijfspositie te versterken."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ook marketeer gaat 2010 vol vertrouwen in
 Marketeer wil weg uit financiële sector
 Communicatieprofessionals werken vaak onder hun niveau
 Marketeers en communicatieprofs hard getroffen door crisis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10