zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sterkere daling vacatureaanbod in september

14 oktober 2009 - In september werden er wederom minder vacatures aangeboden, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. Het vacatureaanbod daalde met vier punten naar een niveau van 86 punten. Alleen het aantal vacatures binnen de HR bleef stabiel, in alle andere sectoren daalde het aanbod.

"Al werden er aanzienlijk minder vacatures aangeboden dan in september 2008, de mate waarin het aanbod op jaarbasis afneemt loopt terug. Hieruit lijkt de Index en daarmee de markt toch wat stabieler te worden", aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Ook het feit dat juist het vacatureaanbod binnen de HR in september stabiel bleef, wijst voorzichtig op een mogelijk herstel. Organisaties bereiden zich mogelijk voor op toekomstige recruitmentactiviteiten." 



Alleen aanbod HR-vacatures blijft stabiel

Waar er in augustus tenminste één sector (marketing, PR en media) een lichte stijging vertoonde, steeg het vacatureaanbod in september in geen enkele sector. Alleen het aantal vacatures binnen HR bleef onveranderd. Vergeleken met vorig jaar september staat de HR-Index 75 procent lager. Alleen de sectoren landbouw & visserij (twee procent) en de gezondheidszorg (één procent) vertonen een kleine stijging van het vacatureaanbod ten opzichte van september 2008.
Alle andere sectoren vertoonden in september een daling van het vacatureaanbod. De afname van het vacatureaanbod was het grootst in de juridische sector, hier daalde de Index met elf punten. Ook binnen de publieke sector (-negen), het onderwijs (-negen) en de gezondheidszorg (-acht) daalde het vacatureaanbod stevig. 

Toename vacatures in Groningen en Flevoland

In zowel Groningen als Flevoland steeg het aantal vacatures in september licht. De Index van Groningen steeg met twee punten door een toename van de vraag in HR en horeca & toerisme. In Flevoland steeg de Index met één punt door het vacatureaanbod binnen de marketing, PR en media. In het zuiden van Nederland nam het aantal vacatures fors af. Zowel Zeeland (-dertien), Noord-Brabant (-elf) als Limburg (-acht) lieten in september een flinke afname van de Index zien. 

Stijging vacatureaanbod Zweden en België

De Europese Index daalde in september met drie punten tot onder de 100-puntengrens. De Index staat daarmee 37 procent lager dan in september 2008. Niet in alle landen daalde de Index, Zowel in Zweden (+vier) als in België (+twee) steeg het vacatureaanbod. De andere landen lieten een daling van de Monster Employment Index zien. In Italië nam het vacatureaanbod – met elf punten – het meest af, gevolgd door Nederland, Duitsland (-twee), Groot-Brittannië (-twee) en Frankrijk (-één).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ruim kwart minder online IT-vacatures
 Vacatureaanbod stijgt weer
 Arbeidsmarkt koelt verder af
 Nederlands vacatureaanbod daalt sterker dan het Europese gemiddelde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10