zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis leidt tot gespannen sfeer

2 oktober 2009 - Voor bijna twee derde van de werkende Nederlanders heeft de economische crisis invloed op hun werk. Zo geeft bijna een derde aan dat er een gespannen sfeer hangt op de werkvloer en is een vijfde iedere dag bang om ontslagen te worden. Een kleiner deel zegt sinds het uitbreken van de crisis minder werk te hebben dan voorheen.

Dat blijkt uit een poll van Monsterboard onder 2.524 werkzoekenden in de Benelux. Voor de poll stelde Monsterboard de vraag: Ondervind jij veranderingen in je baan sinds de crisis? Hoewel de uitkomsten van de Beneluxlanden in grote lijnen overeenkomen, zijn er wel een aantal verschillen. Zo antwoorden werknemers in België het minst vaak dat ze in hun werkzaamheden niets van de crisis merken, slechts 29 procent geeft aan dat het werk nog precies hetzelfde is als voor de crisis. In Nederlander ervaren werknemers de minste verandering: 35 procent verklaart dat de werkzaamheden hetzelfde zijn als voorheen. Minder uren

De Luxemburgers zijn vergeleken met Nederlanders beduidend vaker bang er op elk moment ‘uit te kunnen vliegen’ (30 procent versus 22 procent). Ook in België ligt dit percentage hoger (26 procent). Opvallend is dat de Luxemburgers tegelijkertijd het minst gebukt gaan onder een verslechtering van de sfeer (23 procent). Wat minder uren werken betreft, loopt België voorop. Hier vertelt een vijfde nu minder uren te werken wegens het teruglopen van de hoeveelheid werk. Luxemburg volgt met zeventien procent, terwijl Nederland hier hekkensluiter is met veertien procent. 

Zelfreflectie

"De resultaten spreken voor zich,", aldus Diana Krieger, Managing Director Nederland. "En hoewel de effecten van de crisis overal merkbaar zijn, is het wel heel vervelend als mensen daar op hun werk ook iedere dag mee geconfronteerd worden. Voor zowel werkgever als werknemer is het heel belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en dat je niet het gevoel hebt op een dood spoor te zitten. Deze periode is voor werknemers dan ook een goed moment voor zelfreflectie op het gebied van werkzaamheden en kansen. Wat vind je belangrijk in je werk en komen je huidige werkzaamheden nog overeen met je ambities?"

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven manieren om werkstress te verminderen
 Vier lessen in het omgaan met crisissituaties
 Crisis veroorzaakt stress bij werknemers
 Negen tips tegen crisisstress
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10