zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips voor een persoonlijk CV

10 augustus 2009 - Er zijn van die CV’s waardoor u meteen de persoon die erachter schuil gaat wilt leren kennen. Dergelijke CV’s hebben een ding gemeen: ze zijn geschreven in menselijke in plaats van bedrijfsmatige termen. Want zeg nou zelf, stelt u zich in het dagelijkse leven voor als resultaatgerichte, flexibele professional met uitmuntende communicatieve vaardigheden?

Hoe meer persoonlijkheid u in uw CV weet te stoppen, hoe groter uw kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Mensen huren mensen, geen robots. Liz Ryan, schrijfster van ‘Happy About Online Networking: the Virtual-ly Simple Way to Build Professional Relationships’ geeft vijf tips om uw sprankelende, intelligente persoonlijkheid tot zijn recht te laten komen in uw CV:



1. Maak waar wat u zegt
Stelt u zich eens voor dat iemand tegen u zegt: "Ik ben erg aantrekkelijk." U eerste reactie zal zijn: ‘mag ik dat zelf bepalen?’ Zo werkt het ook bij CV’s. Heeft u uitmuntende communicatieve vaardigheden, laat dat dan zien in de manier waarop u zichzelf presenteert. 

2. Wees specifiek

Veel CV’s bestaan uit heel veel nietszeggende termen en beweringen. Als u verwachtingen overtreft, wil de lezer graag weten hoe en waarom. Dat geldt eveneens voor de doelstellingen die u behaald heeft. Welke dan? En hoe hebt u dat gedaan? 

3. Benoem uw resultaten, niet uw taken

Op basis van uw functietitel weet iedereen wel ongeveer wat uw taken waren. Wijd er niet over uit, maar gebruik de beperkte ruimte op uw CV om te beschrijven wat u zoal bereikt hebt in die functie. Dat maakt indruk. Wees ook hier specifiek. 

4. Herlees uw CV

Lees uw CV nog eens kritisch door en schrap alle nietszeggende, algemene termen die iedereen al gebruikt. Vervang ze door originele, persoonlijke beschrijvingen van wat u precies deed en waarom dat interessant is. 

5. Vertel wat u wilt

De samenvatting of doelstelling waarmee u uw CV afsluit is het belangrijkste onderdeel. Vertel kort, krachtig en duidelijk wat u wilt en waarom u dat wilt. Laat niets te raden over.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Open sollicitatie werkt, mits CV klopt
 Werkend Nederland presenteert zich massaal online
 Acht tips voor een relevant CV
 Vijf tips voor een ethisch sollicitatiegesprek
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10