zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Donner wil lonen bevriezen

26 februari 2009 - Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vraagt de vakbonden om bij cao-onderhandelingen niet om loonstijgingen te gaan vragen. Om de financiële crisis het hoofd te bieden, zullen de lonen niet met de inflatie mee kunnen groeien, zei hij. Looneisen matigen tot inflatiecorrectie vindt Donner niet ver genoeg gaan.

Accountingweb schrijft verder dat Donner half maart een sociaal akkoord verwacht te sluiten met werkgevers en vakbonden. VNO-NCW wil niet reageren op de oproep nu de gesprekken over een sociaal akkoord nog gaande zijn. CDA
Het CDA steunt de oproep van minister Piet Hein Donner. CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum zegt zich goed te kunnen voorstellen dat dit onderdeel zal uitmaken van het totaalpakket om de gevolgen van de recessie tegen te gaan.

SP
SP-fractieleider Agnes Kant noemt de oproep van minister Piet Hein Donner niet verstandig. Het leidt volgens haar tot minder koopkracht, terwijl de economie juist een impuls nodig heeft. Bovendien is loonmatiging niet de oplossing voor het probleem dat bedrijven geen orders binnenkrijgen en niet overgaan tot investeringen. Volgens Kant vraagt Donner aan de gewone man om de rekening te betalen, maar zegt hij niets over de beloningen aan de top.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
 VCP: ontzie expats bij omstreden belastingmaatregel
 Vier best practices voor een transformatie van finance
 

Gerelateerde nieuwsitems

 VNO-NCW: bevries overheidsuitgaven en matig lonen
 Hoger nettosalaris in 2009 voor bijna iedereen
 Financiële instellingen weigeren salarissen te bevriezen
 Kredietcrisis heeft weerslag op Europese banen
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
26-02-2009
 | 
09:15 uur
Opnieuw een bewijs dat de politiek de oplossing voor de recessie niet weet. Gewoon omdat de politiek alle binding met de maatschappij, de werkelijkheid, de waan van de dag verloren is.
Bevries de salarissen, dan daalt de koopkracht van de consument, inderdaad, daar heeft de SP een punt, jammer dat ze aansluiten weer wat linkse taal moeten spuien, terwijl al veel managers meer of minder vrijwillig op de nullijn zijn gaan zitten.
De oplossing voor de recessie is simpel, het geld moet gaan stromen en daar kan de overheid, als eigenaar en hoeder van de banken, een rol in spelen.
Dat voor onze concurrentiepositie de kosten van bedrijven zullen moeten dalen is een feit. Daar helpen overigens de loonkosten niet altijd bij. Lean and mean manufacturing, JIT, excellerend ondernemen, Hoog Rendement Management, K3 excellence model. Ik heb ze allemaal de revue laten passeren de laatste maanden, helaas is het aantal ondernemers dat daar echt iets mee doet op de vingers van één hand te tellen. Terwijl juist daar een oplossing ligt voor zowel de huidige als de toekomstige problemen.
Ron Ladage  |   | 
27-02-2009
 | 
09:21 uur
Dit kabinet startte met 100 dagen het land in, in die tijd deden ze niets, ze praten tegen mensen, maar hielden stijf hun oren dicht, wanneer er antwoord kwam.
Donner op Sociale Zaken, de man is er nog steeds gefrustreerd van dat hij Justitie niet terugkreeg, met dezelfde regentachtig houding stelt hij zich nu op naar werkgevers en vakbonden.
Luisteren naar anderen heeft hij nooit gedaan, dus nu ook niet. Bevriezen van de lonen, bevriezen van de pensioenen of ze zelf verlagen, dat is alles wat deze regent kan bedenken.
Ieder klein kind weet, dat wanneer je minder geld krijgt, je minder kan uitgeven.
Minder besteedbaar geld betekent minder omzet. Helaas begrijpt deze man daar niets van en erger met hem dit hopeloze kabinet begrijpt er ook niets van.
De zogenaamde koopkrachtverbetering door de verlaging van de WW premie, geldt alleen voor werknemers met werk, alle andere vormen van geld verdieners zijn er op achter uit gegaan.
Banken hebben belastinggeld gekregen, weliswaar zonder enige voorwaarden door Bos bepaald, maar de rest van Nederlandse burgers kunnen het bekijken.
Is het nog steeds een waarheid dat politici nog steeds erg hun best doen om de heren met geld te plezieren, zodat ze later commissaris in hun bedrijf kunnen worden of bankdirecteur?
In andere landen zie je meer daadkracht dan in ons land en ik begin te vrezen dat de 100 dagen niets doen, dit kabinet heel goed is bevallen, want tot op heden is er nog geen enkele actie gekomen om de crisis echt te bestrijden.
Ja Ad ik ben het met je eens, dit kabinet snapt er helemaal niets van.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Genomineerden DDMA E-mail Campagne 2018 bekend
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
meer top 10
vacatures
meer vacatures