zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Telepresence vervangt zakenreis

4 september 2007 - Videoconferencing krijgt een tweede kans. Dat meldt MD Weekly. De techniek is in een nieuwe jasje gestoken en heet voortaan `telepresence`. De gebruikers communiceren nog steeds via audio en video feeds, maar de techniek daartoe is aanzienlijk verbeterd. Zo zijn de snelheid en de kwaliteit van de transmissie verbeterd en zijn de gebruikte schermen veel groter.

Illusie


Ook wordt gebruik gemaakt van meerdere schermen om zo de illusie te creëren dat de twee partijen die met elkaar communiceren recht tegenover elkaar aan tafel zitten (ook al zijn ze vaak duizenden kilometers van elkaar verwijderd). Zo lijkt het dus net alsof alle betrokkenen zich in één en dezelfde ruimte bevinden. 

Milieu
In de afgelopen  achttien maanden zijn verschillende partijen, waaronder HP en Cisco, begonnen met de verkoop van de telepresencesystemen. HP vraag 350.000 dollar voor zo`n systeem, plus 18.000 dollar per maand voor service. Cisco vraagt 299.000 dollar per systeem. De systemen zouden kostenbesparend werken, omdat veel geld wordt uitgespaard aan zakenreizen. Ook zou telepresence goed zijn voor het milieu, omdat minder zakenreizen, ook minder vliegreizen en dus minder uitstoot van CO2 betekent.


Bron: The Economist, MD Weekly
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Helft managers vindt zakenreis zinloos
 Zakenreis gemiddeld eenderde duurder dan toeristenreis
 Nog steeds meer zakenreizen dan goed is voor het milieu
 Vergaderen kost 37 miljard per jaar
 
 
reacties
 
heer F Schophuizen  |   | 
4-09-2007
 | 
07:33 uur
Waarom moet het toch zo duur zijn? Met een beamer, een goede webcam en een netmeeting-achtige applicatie heb je voor weinig geld al een redelijke telecon.
Janneke Hermans  |   | 
5-09-2007
 | 
15:16 uur
Waarschijnlijk een mooi systeem voor milieubewuste organisaties. Maar ben je niet alleen milieubewust maar ook kostenbewust? Dan is spilteren de oplossing. Overleg op afstand, met behulp van internet, met wie dan ook waar dan ook ter wereld. Kost 50 keer minder en is supereffectief. Velen gingen u al voor. Zie www.spilter.nl
Erik Scarcia  |   | 
27-02-2008
 | 
15:12 uur
Mensen, mail me en ik laat jullie telepresence ervaren.... dan zal je merken hoe bijzonder t is. Afgezien van het feit dat ik bij Cisco werk, kan ik je ook verklappen dat we dit systeem intern hebben uitgerold en binnen 9 maanden door minder vliegtickets e.d. de investering hebben terugverdiend.
Bjorn Heisterkamp  |   | 
16-02-2009
 | 
01:38 uur
We leven nu in 2009, bericht is oud, maar wederom actueel. Komende woensdag: telepresence vanaf 3.250 euro, nu nog (15 februari), 4.169 euro. Met andere woorden, hoeft inderdaad niet duur te zijn. LifeSize en Polycom werken baanbrekend in deze industrie en leveren betere kwaliteit.
Michael Meijer  |   | 
27-03-2009
 | 
11:53 uur
Ik sluit me volledig aan bij Bjorn!

Een HD telepresence systeem van Polycom of LifeSize kost tegenwoordig ongeveer € 4000,-! Sluit er een groot scherm op aan ét voila instant HD Telepresence.

Kijk maar eens op www.vergadertelefonie.nl.
Ze geven zelfs gratis live demo's op klantlocatie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10