zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager is steeds meer voorstander van thuiswerken

12 september 2008 - De meeste managers zullen desgevraagd zeggen dat ze hun team het liefst fysiek in de gaten kunnen houden. Maar nu de wereld steeds globaler en mobiel wordt, lijken de dagen van het presenteïsme toch echt geteld.

Het aantal mensen dat telewerkt is de afgelopen jaren enorm gestegen, zo blijkt ook uit onderzoek van de Britse Confederation of British Industry en Pertemps. Bijna de helft van de ondervraagde werkgevers biedt thuiswerkmogelijkheden. Twee jaar geleden was dat nog maar veertien procent. Dit geldt overigens niet alleen voor het Verenigd Koninkrijk maar is wereldwijd de trend. Uit onderzoek van World at Work blijkt bijvoorbeeld dat meer dan vier van de tien Amerikaanse en Canadese werkgevers thuiswerkmogelijkheden bieden, hoewel onbekend is hoeveel werknemers er daadwerkelijk gebruik van maken. 



Kosten en milieu

Vooral de toenemende kosten en tijd van het woon-werkverkeer lijken de populariteit in de hand te werken. Uit onderzoek van Telework Exchange bleek bijvoorbeeld dat wanneer mensen twee dagen per week thuis zouden werken, dat de Amerikaanse economie meer dan 38 miljoen dollar zou besparen aan brandstofkosten. Ook in Groot Brittannië speelt mee dat managers willen proberen hun CO2-uitstoot en reistijd te beperken. 

Voordelen

Ook andere manieren van flexibel werken, winnen terrain, vooral parttime werken, duobanen en sabbaticals. John Cridland, onderdirecteur van het CBI: "De negen-tot-vijf mentaliteit is langzaam aan het verdwijnen. Werkgevers zien steeds meer de voordelen van flexibel werken, zelfs in economisch onzekere tijden. Voor werknemers is vooral het beter kunnen combineren van werk en privé doorslaggevend. "Nu de techniek steeds betrouwbaarder en binnen handbereik komt, zal de populariteit alleen maar toenemen." 

Doorwerken

Een opvallende bevinding uit het onderzoek was ook het feit dat mensen steeds later met pensioen gaan, waarschijnlijk ten gevolge van zorgen over de kredietcrisis en beschikbaarheid van pensioengelden. Inmiddels wil bijna een derde van de mensen die de pensioengerechtigde leeftijd bijna bereiken langer doorwerken. "Veel ouderen willen helemaal nog niet met pensioen of zijn bang dat ze dan niet rond kunnen komen. En werkgevers op hun beurt zijn vaak blij dat hun oudere werknemers – met hun waardevolle kennis en ervaring - nog even blijven." 

Minder divers dan gewenst
Tenslotte bleek dat een derde van de ondervraagde werkgevers zich vrijwillig had onderworpen aan een onderzoek op gebied van gelijke betaling. Hoewel ze oprecht een diversiteitbeleid willen voeren, zegt tweederde dat het gebrek aan sollicitanten uit minderheidsgroepen een echt divers personeelsbestand het meest belemmert.


Bron: Management Issues
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Thuiswerken staat goede relatie met collega’s niet in de weg
 Thuiswerken tegen hoge benzinekosten
 Filebestrijding belangrijkste argument om thuis te werken
 Manager vol vooroordelen over thuiswerkers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10