zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager heeft last van zijn geweten

6 december 2007 - Veel managers kampen met gewetensproblemen. Dat is de conclusie van een Duits onderzoek van het bureau Lachner Aden Beyer & Company (LAB), zo meldt Express.be. De ondervraagde managers erkennen dat ze zich geregeld ongemakkelijk voelen. Dat is volgens hen vooral te wijten aan de groeiende druk, de korte termijnstrategieën en het verraad aan de eigen morele maatstaven.

Geld maakt niet gelukkig


"Topmanagers verdienen miljoenen, maar dat maakt hen er niet echt gelukkiger op," schrijft de Duitse krant Die Welt. "Uit het onderzoek van LAB komt naar voor dat niet minder dan 57 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders toegeeft meermaals per jaar met gewetensproblemen te worstelen omdat hun handelswijze in de praktijk onverenigbaar is met hun eigen waardevoorstellingen." 

Haaienwereld
Uit het onderzoek bleek verder dat 47 procent van de ondervraagden in zijn beroepsmatige omgeving regelmatig met moreel verwerpelijk gedrag geconfronteerd wordt. Bovendien geeft 72 procent van de topmanagers toe dat hun ethische waarden tijdens het verloop van hun beroepsleven zijn opgeschoven. Ze voeren aan in een echte haaienwereld te leven en daar zonder verraad aan hun eigen waarden, niet te kunnen overleven.


Bron: Managing21, Express.be
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer verscheurd tussen werk en privé persoonlijkheid
 Liever geen psychopaat als manager?
 Machtsinzet topmanager bepaalt succes
 
 
reacties
 
Ron  |   | 
6-12-2007
 | 
09:21 uur
Wat een heerlijk gevoel dat we 28% echte managers hebben, die niet voor de eigen rijkdom kiezen, maar met eer en geweten hun bedrijf managen.
Met al die andere heb ik geen medelijden, die compenseren het met hun topsalaris, daarmee kopen ze hun eigen principes weg.
En dan moet je ook niet zeuren!
A Stuijt  |   | 
6-12-2007
 | 
10:11 uur
't Zijn sterke benen die de weelde dragen kunnen. Oud spreekwoord. Maar wat als de weelde excessief is geworden? Zoals kennelijk voor die onderzochte groep opnieuw geldt. Want ook dit is niets nieuws onder de zon uiteraard.
''Geld verzoet de arbeid'', is ook zo'n oud spreekwoord. Dus het pluche zit ongemakkelijk? Ga je toch feesten van je geld: dansen op de vulkaan! Met flink wat pillen elke dag. Tot je instort. Wat zou 't? ''Eigen keuze''. Dus had Karl Marx toch gelijk? Hoe controleer je zulke volksverraders?
Jean-Paul Close  |   | 
6-12-2007
 | 
11:18 uur
De streefcultuur van de maatschappij werkt zoiets in de hand. Succes is uiterst relatief zoals ik in mijn eigen werk steeds vaker tegen kom. De winst en verliesrekening is zeker niet de enige maatstaf voor erkenning. Er is een beweging gaande om dit te veranderen (MVO/PPP)ook al moet zoiets met overtuiging worden gedragen en niet als marketing stunt. De bijgevoegde link bevat een artikeltje dat ik toevallig gisteren in een eigen nieuwsbrief heb verstuurd. Het omvat MIJN overtuiging dat hopelijk anderen inspireert voor hun eigen overtuiging op te komen.
Abdulqadir Jarmohamed  |   | 
6-12-2007
 | 
11:32 uur
Moeder Aarde krijgt het enorm te verduren met een steeds groter wordend deel haar bewoners dat integriteit uitholt en met schijnliefde denkt het lang vol te kunnen houden.
Siem  |   | 
6-12-2007
 | 
12:22 uur
En maar afvragen waar die hoge ziekteverzuim vandaan komt.
En maar afvragen waarom de medewerkers geen feeling meer hebben met het bedrijf waar ze werken.
En maar afvragen waarom de vernieuwingen maar niet landen op die werkvloer.

En zo kan ik er nog meer noemen.

Oorzaak?? Dit is dus een grote boosdoener.Want waar zou dat ongemakkelijke gevoel toch vandaan komen? Vast niet omdat ze zo goed voor de mensen zorgen. Maar dat wisten we al.
Nu de managers en leidinggevenden zelf nog.



REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10