zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

MSN en Yahoo!Chat bedreigen bedrijfsnetwerken

28 september 2007 - IT-managers beschouwen Instant Messaging (IM), zoals MSN en Yahoo! Chat, als meest risicovolle communicatietechnologie. De meeste eindgebruikers zijn zich echter niet bewust van de risico’s. Zo gebruikt 67 procent van de werknemers IM zowel thuis als op het werk, terwijl maar 35 procent van hun werkgevers de tool officieel aanbiedt. Bovendien zien zij e-mail als de communicatietechnologie met het grootste risico. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Dimension Data.

Moeilijk controleerbaar


42 procent van de IT-managers beschouwt Unified Communications even veilig als de meeste andere ICT-technologieën. Zij maken zich vooral zorgen om technologie die moeilijk te controleren is, zoals Instant Messaging, bedrijfsmobiliteit en pda’s. Eindgebruikers zijn positiever over de veiligheid van Unified Communications: 52 procent van de eindgebruikers ziet Unified Communications als even veilig als de meeste andere ICT-technologieën. 

Bewustwording
Gavin Hill, Global Business Development Manager voor Unified Communications bij Dimension Data: "Ondanks dat er specifieke Instant Messaging-tools voor bedrijven beschikbaar zijn, staan veel organisaties het nog steeds toe om algemeen beschikbare tools in de bedrijfsomgeving te gebruiken. Het beschikbaar stellen van Unified Communications-technologie aan eindgebruikers die zich niet bewust zijn van de gevaren en het bedrijfsbeleid, doen de voordelen van Unified Communications teniet doordat zo een groter risico voor het bedrijf ontstaat. Daarom zijn voorlichting en verandering in management op het gebied van Unified Communications-technologie onmisbaar. Voorlichting zorgt ervoor dat werknemers zich bewust worden van de potentiële gevaren en dat zij de productiviteitsvoordelen die deze technologie kan opleveren, goed kunnen benutten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mkb blijft risico's internet onderschatten
 Email en chatten goed voor sociale contacten
 Toename seksuele intimidatie via zakelijke IM
 Internetgebruik gevaar voor veiligheid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10