zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende

Geen idee over hoogte kilometervergoeding of duur betaald ouderschapsverlof

26 september 2022 - Nederlandse HR-professionals beschikken over onvoldoende kennis over wet- en regelgeving op het gebied van HR. Meer dan de helft (51 procent) weet niet hoeveel de belastingvrije kilometervergoeding in 2023 bedraagt en maar liefst driekwart (73 procent) weet niet hoeveel werkweken betaald ouderschapsverlof ouders mogen opnemen. Ook weet maar 22 procent van de respondenten tot welk bedrag de 30 procent-regeling wordt beperkt.  

Dit blijkt uit de Wet- en Regelupdate van Visma | YouServe die ruim 1.000 Nederlandse HR-professionals vroeg naar hun kennis én mening over verschillende bestaande en nieuwe HR-regelingen die tijdens de voorjaarsnota bekend zijn gemaakt. Morgen, op Prinsjesdag, worden deze en meer regelingen definitief gepresenteerd.


 
Onvoldoende kennis
Op de vraag hoeveel de kilometervergoeding per 2023 bedraagt, meende 21 procent dat dit 20 cent per kilometer bedroeg. Nog eens achttien procent meende dat 23 cent per kilometer het juiste antwoord was, terwijl het juiste antwoord 21 cent is. Het betaald ouderschapsverlof, dat sinds 2 augustus negen weken bedraagt, duurt volgens 22 procent van de respondenten acht weken, en volgens megentien procent is dit tien weken. De 30 procent-regeling, ook wel de expatregeling genoemd, wordt beperkt tot de Balkenendenorm, waarvan 78 procent van de respondenten het bedrag van deze norm niet kent.
 
Juiste kennis is cruciaal
Wet- en regelgeving is complex en voortdurend in beweging. Vaak hebben wijzigingen veel impact op een organisatie en op de persoonlijke omstandigheden van medewerkers. Daarom is het cruciaal dat HR-professionals op de hoogte zijn van de laatste trends van wet- en regelgeving op het gebied van HR en dat administratieve wijzigingen tijdig in HRM-systemen aangepast zijn. Een meerderheid van 52 procent geeft aan dat de overheid onvoldoende rekening houdt met de gevolgen van hun beslissingen voor werkgevers met betrekking tot investeringen in tijd en geld voor de aanpassingen van administratieve HRM-systemen. Een kwart van hen stelt dan ook dat zij onvoldoende tijd hebben om de wijzigingen juist door te voeren.
"Het is stuitend om te zien dat essentiële kennis rondom HR wet- & regelgeving onvoldoende paraat is bij de gemiddelde HR-professional. Dit kan leiden tot veel administratieve fouten, herstelwerk en ontevredenheid bij medewerkers," zegt Simon Kornblum, director bij Visma | YouServe. "Vanwege hun rol binnen de organisatie en de impact die wijzigingen in wet- en regelgeving kunnen hebben op persoonlijk niveau, is het juist zo belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen. Bij klanten die wij helpen om HR-processen te digitaliseren en te optimaliseren, zorgen wij dat alle relevante wijzigingen voor HR direct worden meegenomen in de gangbare processen. Op die manier ontzorgen wij de HR-afdeling en is zij in staat om echt te focussen op de strategische HR-projecten."
 
Op donderdag 29 september om 11.00 uur organiseert Visma | YouServe een webinar waarin alle belangrijke HR-topics worden besproken en inzicht wordt gegeven in de plannen voor 2023. Aanmelden kan via deze link.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 'De CFO gaat aan de CSO rapporteren'
 Bedrijven investeren in Open Banking om besluitvorming te verbeteren
 Wat heeft 2023 in petto voor HR? De vijf belangrijkste trends volgens Culture Amp
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR: ruim een derde van werknemers kan de werkdruk niet meer aan
 Top bedrijfsleven wil met data gezinsplanning van medewerker voorspellen
 HR-beslisser is overtuigd van meerwaarde mobiele applicatie voor HR-processen
 HR-beslisser wil scholing in data en IT om omslag naar data driven werken te maken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
Hoe smishing misbruik maakt van populaire mobiele providers
Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal
meer top 10