zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

''Als ik wegblijf van werk, zullen collega’s mij niet missen”

Elf procent vindt zijn of haar baan overbodig

1 augustus 2022 - Maar liefst negentien procent van alle werkende Nederlanders denkt dat hij door zijn collega’s niet gemist wordt wanneer hij vanaf morgen niet meer op het werk verschijnt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.057 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Niet minder dan één op de negen ondervraagden heeft daarnaast het gevoel dat zijn of haar baan overbodig is.

Opvallend genoeg voelen mannen zich veel vaker nutteloos op de werkvloer dan vrouwen. Zo stelt bijna een kwart van alle mannelijke ondervraagden dat collega’s hen bij afwezigheid waarschijnlijk niet missen, tegenover slechts zestien procent van de vrouwen. Veertien procent vindt zelfs dat zijn baan weinig toevoegt, terwijl dit onder vrouwen slechts negen procent bedraagt. "Het verbaast me dat zoveel mannen het gevoel hebben dat ze vervangbaar zijn," zegt Vince Franke van Acties.nl. "In het verleden heb ik weleens gewerkt voor organisaties waarbij ik niet meer dan een nummertje was. Maar zelfs daar had ik altijd het gevoel iets significants bij te dragen aan de organisatie. Of dit iets te maken heeft met de opkomst van het thuiswerken, durf ik niet te zeggen – maar opvallend is het zeker."


 
Filmpjes kijken
Dat een groot gedeelte van de Nederlanders zich nutteloos voelt op het werk, lijkt vooral een gevolg te zijn van (te) weinig uitdaging. Zo stelt maar liefst vijftien procent van alle werkenden dat zij hun dagelijkse werkzaamheden ook in de helft van de tijd kunnen uitvoeren. Met negentien procent ligt dit percentage onder mannen bijna twee keer zo hoog (!) als onder vrouwen (tien procent). Mede hierdoor zegt niet minder dan één op de zes ondervraagden dagelijks gemiddeld langer dan twee werkuren aan niet-werkgerelateerde zaken te besteden. Wederom scoren mannen (achttien procent) hoger dan vrouwen (vijftien procent). Franke: "Gesprekken over voetbal bij het koffieapparaat, oude klasgenootjes opzoeken op facebook of grappige filmpjes kijken op dumpert. Er zijn mogelijkheden te over wanneer je even niet wil- of kan werken. Ik zie dit overigens niet als verslappen of je werk niet goed doen, maar juist als een manier om even te resetten om daarna weer lekker aan de bak te gaan. Omdat ik niet een persoon ben die acht uur aan één stuk productief kan zijn, verwacht ik dat ook niet van mijn medewerkers."
 
Topje van de ijsberg 
Wellicht vanwege een lager werktempo of een overvloed aan pauzes, vindt maar liefst acht procent van alle werkende Nederlanders dat zij momenteel te veel betaald krijgen. Onder mannen bedraagt dit zelfs tien procent. Toch lijkt dit slechts het topje van de ijsberg te zijn. Zo stelt niet minder dan 44 procent van alle ondervraagden dat het geen serieuze gevolgen voor hun organisatie heeft wanneer zij vanaf morgen niet meer op werk verschijnen. Franke: "Ik denk dat iedereen aan het einde van de zomervakantie weleens heeft overwogen om gewoon weg te blijven. Het lijkt mij persoonlijk een illusie dat niemand je mist of dat het geen gevolgen heeft voor je werkgever. Ook een bedrijf is in mijn optiek maar zo sterk als haar zwakste schakel."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
 Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
 Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nog nooit zoveel mensen gehunt en van baan gewisseld als in Q2-2022
 In deze tijd van ontslagen en ontevredenheid: tips om teamleden te behouden
 Maatschappelijke betrokkenheid werkgever essentieel bij werving personeel
 Vier op de tien werknemers met onregelmatige werktijden overwogen hun baan op te zeggen
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Tips voor een veilige werkplek, ook tijdens de vakantieperiode
Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken
Bedrijven worstelen met innoveren omdat ze data niet effectief kunnen gebruiken
Toptalent aantrekken en behouden met een ‘employee first’ bedrijfscultuur
Wekelijkse aantal cyberaanvallen wereldwijd gestegen met 32 procent
De grootste frustraties en uitdagingen voor IT-systeembeheerders
Dit is hoe je cybersecurity op de kaart zet bij het management
Ongetrainde medewerkers vormen gapend gat in cybersecurity
Wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af
Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's
meer top 10