zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gebrek aan IT-professionals belangrijkste obstakel voor succesvolle digitale transformatie

Starre kernsystemen en gebrek aan de juiste kennis en ontwikkelkracht vragen om een oplossing als low-code

18 juli 2022 - Ruim driekwart van de managers (78 procent) vindt een moderne IT-omgeving essentieel om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klant. Toch ervaren zij verschillende belemmeringen die een flexibele IT-omgeving in de weg staan en daarmee een obstakel zijn voor digitale transformatie. Dit blijkt uit onderzoek van USoft.

Zo geeft een derde (32 procent) van de ondervraagde managers aan meer IT-kennis nodig te hebben om digitalisering succesvol te maken. En 23 procent erkent dat zijn organisatie te weinig mensen in huis heeft met de juiste IT-kennis. Het inzetten van low-code om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en kernsystemen te innoveren biedt hierbij uitkomst. 


 
Innovatie komt niet van de grond 
Organisaties staan door een gebrek aan IT-kennis en capaciteit voor verschillende uitdagingen. Zo vindt 28 procent van de managers dat er te veel focus is op de korte termijn; verouderde systemen worden hierdoor niet gemoderniseerd. Het aanpassen van kernsystemen is volgens een vijfde (21 procent) van de managers problematisch. Dit alles zorgt ervoor dat de innovatie waar de business om vraagt - onder druk van klanten, cliënten of partners - niet goed van de grond komt. Een kwart (23 procent) van hen ziet dat hun organisatie digitalisering niet hoog op de agenda heeft staan, waardoor er geen urgentie ontstaat.  
 
Afhankelijkheid van IT 
Daarnaast wijst 28 procent van de managers op het feit dat medewerkers die dagelijks met systemen werken zelf geen wijzigingen kunnen doorvoeren. Zo blijft de samenwerking tussen business en IT groot. Nu de krapte op de arbeidsmarkt aanhoudt en vooral binnen het IT-domein blijvend een uitdaging vormt, moeten organisaties manieren vinden om de productiviteit van IT-teams structureel te verhogen. De eindgebruiker moet de ruimte krijgen zelf invulling te geven aan IT-oplossingen die nodig zijn. 
 
Digitalisering is de voornaamste pijler 
"Al deze belemmeringen vormen een soort giftige cocktail waardoor organisaties niet tijdig kunnen inspelen op veranderingen in de markt en in de samenleving," zegt Hans Canisius, CEO van USoft. "USoft noemt dit het Act-Now principe, waarbinnen digitalisering een van de voornaamste enablers is. Door low-code softwareontwikkeling in te zetten, kun je snel en gericht kritische applicaties ontwikkelen en aanpassen die de eindgebruiker in zijn kracht zet. Kernsystemen kun je stap voor stap toekomstbestendig maken, zodat de digitale transformatie beheersbaar blijft. Zo bieden wij een oplossing voor de verschillende obstakels die uit het onderzoek naar voren komen. Starre kernsystemen worden flexibel, de kloof tussen business en IT wordt gedicht en IT-resources kunnen effectiever benut worden." 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onderzoek: IT-managers zijn bezorgd
 Werknemers gefrustreerd door IT-oplossingen van hun werkgever
 Hybride werkomgevingen zorgen voor toenemende stress en dataverlies
  IT-leiders moeten hun teams bijscholen om meer waarde uit data te halen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10