zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?

Tijd voor een feestje!

23 juni 2022 - Jubilea. De een viert ze groots met zoveel mogelijk bombarie. De ander laat het feest het liefst aan zich voorbijgaan. En daar waar de een het feest zo lang mogelijk rekt en graag in de spotlights staat, verstopt de ander zich angstvallig in een hoekje. In de hoop dat het feest snel en zonder al te veel ruchtbaarheid aan zich voorbijgaat.

Toegegeven: voor beide valt iets te zeggen. Toch heeft het vieren van je jubileum, lustrum of verjaardag wel zijn functie.


Olga Helmer, communicatiespecialist bij Let’s Learn!: "Door er helemaal niet bij stil te staan doe je jezelf absoluut te kort. Het is namelijk een uitgelezen moment om te leren." Maar waarom dan? Wat gebeurt er als je stil staat bij je jubileum en deze -hoe groot of klein dan ook- viert? Helmer: "Ik zie wel vijf redenen om je jubileum te vieren. Het levert je waardevolle inzichten en relaties op. Dus waarom zou je het laten? Een goed feest op zijn tijd is toch geweldig!?"
 
De vijf redenen om je jubilea te vieren, zijn:
 
 • Je blikt terug in de tijd.
 • Hoe is het begonnen, wat heb ik bereikt, welke moeilijkheden heb ik overwonnen? Door terug te kijken in de tijd reflecteer je welke inzichten je hebt opgedaan. Je herinnert je de uitdagingen waar je voor stond en hoe je deze tegemoet bent getreden. Je staat stil bij wat je geleerd hebt. Deze bewustwording neem je mee naar de toekomst.
   
 • Je staat even stil in het hier en nu.
 • Waar sta je nu ten opzichte van toen? Maakt het je trots? Heb je je doel behaald? En zit je eigenlijk nog op de goede weg? Door even pas op de plaats te maken en te overzien waar je nu staat, geef je tegelijkertijd richting aan de toekomst. Er is gelegenheid om de koers bij te stellen. Of op bepaalde punten het roer om te gooien. Stil staan bij je jubileum geeft je de gelegenheid om te herijken.
   
 • Je kijkt vooruit.
 • Wat wil ik de volgende periode bereiken? Ga ik op dezelfde voet door, of is het tijd om bij te sturen? Misschien breid je je plannen wel uit, of wil je je juist meer specialiseren. Welke koers zet je uit, wat wordt de volgende stip op de horizon? Door je jubileum te vieren, weet je weer waarvoor je het doet en besef je beter waar je naartoe wilt. Vol overtuiging begin je hierdoor aan de nieuwe episode.
   
 • Het brengt verbinding.
 • Anderen laten meedelen in de feestvreugde geeft verbinding. Je realiseert je dat je het niet alleen doet. En laat weten dat je de mensen om je heen waardeert voor wie ze zijn en voor wat ze aan jou en je succes bijdragen. Samen vieren schept een band en zegt: je hoort erbij. Ik waardeer wie je bent en wat je voor mij doet. Ik ben er ook voor jou. Laten we elkaar helpen en er voor elkaar zijn.
   
 • Het geeft energie voor de toekomst.
 • Van een feestje vieren krijg je een boost. Je wordt er blij en energiek van, zeker als je anderen het feestje laat mee vieren. Het vieren van je jubileum geeft de energie om door te gaan. Want je wordt bevestigd in waarom je doet wat je doet. En omdat je weet wat je al gepresteerd hebt, kun je de uitdagingen die nog op je pad komen onbevangen en met een nieuwe dosis energie tegemoet treden.

   

   
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
   Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
   Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   Klantervaring bepaalt in 2022 winnaars en verliezers
   Duurzaamheid moet een commercieel succes worden
   HR-specialist: competenties belangrijkst tijdens selectieprocedure
   Drie tips om de effectiviteit van uw team te meten
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
  Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
  Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
  reacties
  Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19? (2) 
  Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
  De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
  Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
  Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
  Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
  25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
  top10