zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart managers wil zakelijker worden

Bijna helft managers volgt opleiding gerelateerd aan hun vakgebied

10 mei 2022 - Voor 23 procent van de Nederlandse managers staat zakelijkheid bovenaan de lijst met eigenschappen die ze graag verder willen ontwikkelen. Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Andere eigenschappen die managers ook graag verder ontwikkelen zijn geduldigheid (negentien procent) en innovativiteit (zestien procent).

Dat ontwikkelen belangrijk is als manager, ziet het merendeel van de managers in. Zo geven acht op de tien managers aan dat je jezelf moet blijven ontwikkelen in een managementfunctie. Deze ontwikkeling start bij de meerderheid van de managers met het sparren met collega’s (51 procent). Hierna volgen pas externe manieren, zoals het volgen van opleidingen gerelateerd aan het eigen vakgebied (40 procent), het lezen van vakbladen (36 procent), het volgen van webinars (30 procent) en het lezen van boeken (29 procent).


 
Meerderheid managers volgt opleidingen
Vier op de tien managers ontwikkelen zich door opleidingen gerelateerd aan hun vakgebied te volgen. De meerderheid van de managers heeft in de afgelopen tien jaar dan ook drie tot vijf (35 procent) of zelfs meer dan vijf (37 procent) trainingen of opleidingen gevolgd. Vooral managers met een groot team onder zich (>51 personen) hebben meer dan vijf trainingen of opleidingen gevolgd (60 procent).
Rob Rijbroek, directeur ISBW: "Ook voor managers is het cruciaal om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Als manager ben je namelijk eindverantwoordelijk voor de prestaties van je team. Kijk kritisch naar jezelf, ga na welke soft skills en hard skills je kunt verbeteren. Dit kan variëren van luistervaardigheid en het ontvangen van feedback tot het tonen van visie en medewerkers betrokken houden. In de praktijk zien we vooral een toenemende vraag naar de coachende manager, daar moet je als manager in meebewegen. Deze managementstijl draait met name om het begeleiden, motiveren en ondersteunen van teamleden in hun ontwikkeling en in de samenwerking met andere collega’s in het team. Dit vraagt om een andere houding en ander gedrag. Het regelmatig volgen van opleidingen of trainingen om te werken aan je managementvaardigheden draagt hieraan bij."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgever is bang werknemers te verliezen als hij geen oplossing vindt voor hybride werken
 Meer betrokkenheid C-Suite nodig om in 2022 cyberrisico's te beperken
 Zes op tien organisaties: digitale investeringen noodzakelijk om bij te blijven
 Maar een derde werknemers mag zelf bepalen wat ze willen leren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10