zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

33 procent Europese bedrijven ervaart complexe wetgeving als struikelblok om verloning op orde te houden

In Nederland is 65 procent ervan overtuigd dat outsourcing het verloningsproces een stuk efficiënter maakt

5 april 2022 - Meer dan 33 procent van de Europese bedrijven heeft moeite om hun loonlijst op orde te houden vanwege de complexiteit van de lokale wetgeving. Dat blijkt uit de Payroll Proficiency Index van SD Worx. Ook blijkt dat ruim vier op de tien bedrijven nu uitsluitend cloudtechnologie gebruiken voor hun verloningsproces.

SD Worx ondervroeg ruim 1.300 bedrijven uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om een ​​overzicht te krijgen van hoe zij hun verloning (laten) verwerken. Gemiddeld geven Europese bedrijven zichzelf een score van 64,6 (van de 100) voor hun persoonlijke vaardigheid op het gebied van salarisverwerking. Nederland scoort wat hoger met 65,2 en België (64,7) blijft ook net boven het gemiddelde. Duitsland (63,6) en Frankrijk (63,1) scoren iets lager.


Het verloningsproces blijft voor veel bedrijven een uitdaging. Daarom wil SD Worx met behulp van de Payroll Proficiency Index beter in kaart brengen welke factoren salarisadministratie voor bedrijven bemoeilijken. Het onderzoek omvat zes elementen: wetgeving, beloning, technologie, personeelsbestand en -verloop en partners. De meest kritieke punten voor verloning blijken de lokale wetgeving, complexiteit en frequente wijzigingen te zijn. Het is zelfs zo dat een op de drie  bedrijven dit als een belemmering ervaart.

Belastingstelsel, veranderende wetgeving en complexe sociale zekerheid
Lokale wetgeving lijkt daarnaast het meest voorkomende struikelblok om tot vlotte salarisverwerking te komen. De complexiteit van het belastingstelsel, snelle wetswijzigingen en een ingewikkeld socialezekerheidsstelsel zijn de vraagstukken waar bedrijven het meest tegenaan lopen als het gaat om loonwetgeving. Europese bedrijven geven de naleving van wetgeving in hun verloningsproces gemiddeld een score van 59,1. Het Verenigd Koninkrijk scoort het hoogst met 61,5. Nederland en Duitsland blijven met 60,7 bovengemiddeld. Vooral België (56,7) en Frankrijk (55,9) vallen onder het gemiddelde.
"De wetgeving rondom loonberekening kan zeker complex zijn," zegt Mark Bloem, directeur bij SD Worx Nederland. "Met name in België en Frankrijk zorgt dit voor grote complicaties. Toch vormt de wetgeving ook voor Nederland nog altijd een struikelblok. Het is belangrijk om deze regelingen nog duidelijker te maken voor werkgevers."

Outsourcing voor efficiëntie
Bedrijven die verloning uitbesteden, geven een hogere gemiddelde score van 69,7 voor een dergelijke samenwerking. Op de vraag of het uitbesteden van verloning het ook makkelijker maakt, antwoordt bijna twee op de drie bedrijven positief. In Nederland is 65 procent ervan overtuigd dat outsourcing het payrollproces een stuk efficiënter maakt. Ook België (68 procent) en het Verenigd Koninkrijk (65 procent) houden vast aan die mening. Frankrijk volgt met 64 procent en in Duitsland vindt ‘slechts’ 55 procent dat outsourcing het proces makkelijker maakt.
"Ongeveer 65 procent van de bedrijven vindt het verzamelen en integreren van data (bijvoorbeeld uit de tijdregistratie) makkelijker als een externe partner dit verzorgt," zegt Bloem. "Meer dan twee op de drie bedrijven vinden het daarnaast nog steeds efficiënter en veiliger om ook verloning uit te besteden. Het spreekt voor zich dat payrolldienstverleners, dankzij hun expertise en knowhow, deze processen gemakkelijker maken en uiteindelijk ook zorgen voor kostenoptimalisatie."

Overstap naar de cloud
Bovendien stappen steeds meer bedrijven over naar de cloud; momenteel doet 49 procent dat. Van alle respondenten maakt ongeveer 8 procent gebruik van cloud- en on-premise software. Vier op de tien bedrijven werken nog uitsluitend via de cloud voor loonberekeningen. Nederland spant de kroon: 7 op de 10 bedrijven gebruiken de cloud al voor hun salarisadministratie. Ook in België (55 procent) en Duitsland (51 procent) gaat het om een meerderheid. Het Verenigd Koninkrijk (45 procent) en vooral Frankrijk (31 procent) blijven nog achter.
"De verschillen zijn uiterst opmerkelijk," legt Bloem uit. "Nederland gebruikt cloudtechnologie ruim twee keer zo vaak als Frankrijk voor loonberekeningen. Een verstandige keuze, omdat de cloud flexibiliteit en meer veiligheid biedt. Zeker in tijden van het hybride werken. Deze trend zal de komende jaren alleen maar doorzetten."
Klik hier voor meer informatie over de Payroll Proficiency Index.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Werknemer wordt niet getraind op weerbaarheid tegen cyberdreigingen
 Meer dan een derde van werkend Nederland sport niet
 Werknemers gefrustreerd door IT-oplossingen van hun werkgever
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Uurlonen rijzen de pan uit door personeelstekort
 Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten
 Cao-onderhandelingen komen weer op gang
 Opwaartse lijn loonafspraken zet door
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Digitale platforms verhogen de werkstress bij 33 procent van de Nederlandse medewerkers
Succesvolle modernisering vraagt om observability
Finance professionals opgelucht naar kantoor
Internationale betalingen bij twee op de vijf cash managers van de baan door verbroken relatie bank
Vaker volgen van security-trainingen voorkomt cyberincidenten
In zes stappen naar een duurzamere bedrijfsvoering met behulp van data
meer top 10