zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Inzichten in een effectieve cloud-transitie

Cloud-gebaseerde en papieren processen

31 maart 2022 - Uit een onderzoek naar de status van cloud-gedreven transformatie blijkt dat 65 procent van de IT-professionals gelooft dat in de komende twee jaar meer dan 60 procent van hun portfolio uit clouddiensten zal bestaan. Clouddiensten omvatten cloud-gebaseerde programma's en IT-diensten die via een netwerk met elkaar zijn verbonden en kunnen worden geïntegreerd in bestaande bedrijfssystemen.

Dit kunnen hardware, software of data zijn die altijd en overal toegankelijk zijn - wat meer flexibiliteit biedt voor werknemers en bedrijfsleiders, vooral als ze op afstand of hybride werken. 


Op welke manier helpt de cloud bij het terugdringen van papieren processen? De digitalisering van papier is essentieel om niet alleen geld maar ook tijd te besparen. Met behulp van IoT-apparaten en een cloudnetwerk kunnen werknemers documenten centraal opslaan, efficiënter printen, scannen en documenten delen, en snel documenten van een andere collega opvragen. En om ervoor te zorgen dat dit veilig en efficiënt gebeurt, moeten bedrijven altijd zorgen voor het juiste cloudnetwerk.     
 
Transformatie van abonnements- en ‘as-a-service’-modellen 
Nu bedrijven steeds minder vaak een fysieke kantoorruimte bezetten, is het voor hen niet meer rendabel om de fysieke infrastructuur die nodig is voor het printen in eigendom te hebben. Daarnaast kost deze infrastructuur tijd en middelen om te beheren. 
Met een "cloud print infrastructuur as-a-service" krijgen gebruikers toegang tot een moderne, veilige printomgeving via een flexibel abonnement. Dit betekent dat voor gebruik van de printers wordt betaald en niet voor de printers zelf. Bedrijven hoeven zich niet langer zorgen te maken over resources en budgetkwesties die horen bij het bezitten van de printinfrastructuur. Een combinatie van verbonden Internet of Things (IoT)-apparaten, slimme diensten en cloudinfrastructuur via een abonnement, stelt bedrijven in staat om alle aspecten van de printomgeving te vereenvoudigen zoals de aanschaf, beheer en gebruik. 
 
Cloudbeveiliging
Bij de keuze voor een cloudprovider richten veel wereldwijde IT-leiders zich op compliance en beveiliging. Er is bijvoorbeeld meer aandacht voor bedrijven die op de hoogte zijn van de AVG en andere Europese normen.
Beveiliging en cloud gaan hand in hand samen. Dit geldt vooral voor vragen zoals: "Hoe beschermt deze dienst de informatie van onze klanten en onze organisatie, en wie is verantwoordelijk voor de data?" De cloud biedt een gecentraliseerde en flexibele manier om informatie te delen met stakeholders en ervoor te zorgen dat deze in de juiste handen terechtkomt. Ook kunnen cloud-gebaseerde apparaten eenvoudig worden bijgewerkt met de nieuwste firmware en configuraties, zodat de apparatuur altijd up-to-date is met de meest recente beveiligingsstandaarden.  
Cloud-gebaseerde producten en cloud-printinfrastructuur zijn belangrijke componenten voor hybride werk. Lexmark biedt bijvoorbeeld clouddiensten waarmee gebruikers eenvoudig hun documenten kunnen organiseren, binnen enkele minuten de juiste informatie kunnen vinden en overbodige bezoekjes aan de printer kunnen vermijden.   
In de huidige maatschappij moeten dienstverleners hun infrastructuur op afstand kunnen monitoren, beheren en beveiligen. Hoewel veel bedrijven zich snel hebben aangepast aan de cloud, is het belangrijk dat zij de juiste cloudoplossingen implementeren, zich aanpassen aan snelle veranderingen in de markt en de rol van beveiliging begrijpen. Zo blijft de innovatie immers voortduren.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor
 Werknemer worstelt met lastige IT-beveiligingsprotocollen
 Gefragmenteerde informatie staat optimale customer experience in de weg
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cloudbeveiligingsrapport onthult complexiteit van beheer van multicloudomgeving
 Ik ben een volwassen cloudadopter. Hoe nu verder?
 Vijf trends voor werken in de cloud
 Multi-cloud vraagt om andere aanpak infrastructuurmonitoring
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
‘Extended reality’ brengt hybride werkers weer naar kantoor
Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
Onderzoek onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web
Kennismigranten buiten EU zijn interessant arbeidspotentieel voor schaarste arbeidsmarkt
Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'
Diverse organisatie trekt accounting talent aan
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
meer top 10