zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Riskmanagers in de autobranche ontdekken de garageverzekering

Een Garageverzekering is onmisbaar voor ondernemers in de autobranche

29 maart 2022 - Ondernemingen kunnen vandaag de dag talloze verzekeringen afsluiten. Een Garageverzekering is hier een voorbeeld van. Een Garageverzekering is er vooral voor bedrijven die actief zijn in de autobranche. Steeds meer riskmanagers uit de autobranche lijken hun weg naar deze verzekering te vinden.

Wat een Garageverzekering is en wat er allemaal onder deze verzekering valt? Thomas Ramaekers, ondernemer in de autobranche, legt het ons uit. Hij heeft als ondernemer over de jaren zich verdiept in verschillende verzekeraars en hierdoor veel kennis opgedaan over verzekeringen. Zo bekeek hij de Garageverzekering bij Centraal Beheer, een verzekeraar die diverse particuliere verzekeringen en bedrijfsverzekeringen aanbiedt.


Ieder bedrijf krijgt te maken met risico’s. Er kunnen bijvoorbeeld gereedschappen worden gestolen of er kan brand uitbreken. Ook autogarages en schadeherstelbedrijven krijgen met deze risico’s te maken. Ramaekers: "Als garagebedrijf krijg je daarnaast ook nog te maken met zogeheten bijzondere risico’s. Het gaat hierbij om risico’s die andere bedrijven meestal niet kennen. Zo staat mijn voorraad bijvoorbeeld buiten op het terrein. Dat vergroot de kans op diefstal of schade door weersomstandigheden." Daarnaast bieden deze bedrijven potentiële klanten de mogelijkheid aan om een proefrit te maken. "Helaas komt het nog wel eens voor dat een auto dan beschadigd terugkomt. Gelukkig ben ik voor deze risico’s verzekerd met een Garageverzekering," legt Ramaekers uit.

Uitsluitingen en dekkingen
Wat er allemaal gedekt wordt met een Garageverzekering? Regelmatig vragen riskmanagers, schaarse managers die de risico’s in een bedrijf in kaart brengen en proberen te beheren, zich dit af. "Dit verschilt per verzekeraar en per garagepolis," geeft Ramaekers aan. "Over het algemeen heeft de dekking betrekking op de auto’s in voorraad, inclusief waardewijzigingen. Dergelijke waardeschommelingen zijn vaak tot een bepaald percentage gedekt. Ook auto’s die in consignatie op het terrein staan of die er ter onderhoud aanwezig zijn, vallen meestal onder de dekking. Daarnaast gaat het om schade of diefstal van auto’s tijdens proefritten, schade aan eigen auto’s die bijvoorbeeld op een trailer worden vervoerd en ten slotte ook om bewerkingsschade," gaat Ramaekers verder.
Bij alle verzekeringen zijn er uitsluitingen en dat is bij de Garageverzekering niet anders. Ramaekers bevestigt dit: "Bepaalde vormen van schade zijn inderdaad uitgesloten. Ook hier kan het een en ander per garagepolis en per verzekeraar verschillen, maar er zijn altijd wel een aantal gelijkenissen. Schade door grove schuld en opzet zijn bijvoorbeeld uitgesloten bij elke verzekeraar." Verder moet je altijd kunnen aantonen genoeg te hebben gedaan aan preventie: "Diefstal tijdens een proefrit wordt niet gedekt als er niet is voldaan aan de legitimatie-eisen. Tot slot is ook de schade die is ontstaan door preventieadvies in de wind te slaan uitgesloten," aldus Ramaekers.

Garageverzekering afsluiten
Of Ramaekers de verzekering aan andere bedrijven in de autobranche aanraadt? "Een Garageverzekering is onmisbaar voor ondernemers in de autobranche. Na een risicoanalyse komen riskmanagers dan ook al snel bij deze verzekering uit," vertelt Ramaekers. Hij legt uit hoe een garagepolis kan worden afgesloten: "Een Garageverzekering is maatwerk en kan daardoor niet online worden afgesloten. Het is met andere woorden wel echt nodig om een afspraak te maken met de verzekeraar om samen de behoeften in kaart te brengen. Een goede risicoanalyse is heel nuttig om tot een passende verzekering te komen. De verzekeraar zal echter hoe dan ook, ook zonder zo’n risicoanalyse, helpen om de juiste keuzes en beslissingen te maken. Hij legt meteen ook een aantal dingen uit."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Investeren in de natuur loont, ůůk voor de economie
 De impact van datacenters op energie-efficiŽntie en de CO2-uitstoot
 Vier manieren om onkostenprocessen te verbeteren in economisch moeilijke tijden
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Riskmanagers financiŽle instellingen: 'Overheden slaan door'
 Verband tussen risicomanagement en financiŽle prestaties aangetoond
 Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
 Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden
 
 
reacties
 
H.J. van Dijk  |   | 
29-03-2022
 | 
09:32 uur
Weinig inhoudelijk en overduidelijk partnercontent, wanneer er sprake is van een advertorial is het verplicht dit te vermelden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor ťchte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
Hoe smishing misbruik maakt van populaire mobiele providers
Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal
Cyberschaamte volgens specialisten digitale security woord van het jaar
Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
'De CFO gaat aan de CSO rapporteren'
meer top 10