zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride werken is ook na corona cruciale arbeidsvoorwaarde

Een op drie werknemers zoekt andere baan als er weer volledig op kantoor gewerkt moet worden

17 maart 2022 - Een op de drie Nederlandse werknemers geeft aan te veranderen van baan als hun werkgever hen verplicht om volledig terug naar kantoor te gaan. 85 procent van de werknemers wil bovendien dat de baas niet bepaalt op welke dagen zij naar kantoor moeten komen, dat willen zij zelf bepalen. Dat blijkt uit de nieuwste Monitor Hybride Werken van KPN.

Hybride werken lijkt daarmee een blijvertje. 93 procent van de werknemers zegt, na twee jaar grotendeels thuiswerken, een goede balans te hebben gevonden tussen werken vanuit huis en werken op kantoor. Nog slechts een op de vier werknemers denkt dat hybride werken over een tijdje helemaal verdwenen is en alles weer wordt zoals voor Corona.


Marieke Snoep, directeur Zakelijke Markt en lid van de Raad van Bestuur van KPN: "De thuiswerkplek heeft zijn plek in huis definitief gevonden. Drie kwart van de werknemers heeft thuis een aparte thuiswerkplek ingericht en vrijwel alle werknemers (98 procent) zeggen deze plek te behouden. Voor een op de drie is hybride werken een cruciale arbeidsvoorwaarde geworden, zij gaan zelfs op zoek naar een andere baan als de baas hen verplicht om alle dagen naar kantoor te komen."
 
Dinsdag en donderdag populairste kantoordagen
Hybride werken is voor velen een gewoonte geworden. Nu het thuiswerkadvies is aangepast, gaat twee derde weer twee of drie dagen per week naar kantoor. Dinsdag en donderdag zijn daarbij de populairste dagen, 46 procent van de werknemers zegt op deze dagen af te reizen naar de bedrijfslocatie. Slechts een op de zes bepaalt elke week opnieuw wat de kantoordagen worden. De kans om in de file te staan op dinsdag en donderdag lijkt dan ook onvermijdelijk. Op de vraag hoe laat werknemers verwachten op het werk aanwezig te zijn, zegt meer dan de helft er tussen 8.00 uur en 9.00 uur te zijn. Bijna 40 procent vindt het eigenlijk nog niet nodig om naar kantoor te gaan, maar voelt zich hiertoe gedwongen omdat andere collega’s wel op kantoor aanwezig zijn.
"Bij KPN zoeken we samen naar een goede balans tussen thuis en op kantoor werken," vervolgt Snoep. "Met die ervaring en de uitkomsten van de Monitor Hybride Werken in de hand, adviseer ik werkgevers vooral in gesprek te gaan met hun medewerkers over de invulling ervan. Maak afspraken met elkaar over wanneer, waar én waarvoor je elkaar op kantoor wilt ontmoeten. Dat leidt naar de ideale hybride werkweek voor elk team en individu. En bouw het rustig op, voor veel mensen is de overgang van veel thuiswerken naar weer meer op kantoor, een grote stap."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie tips om je hybride teams optimaal te ondersteunen
 Positieve werknemerservaring helpt bij het voorkomen van een burn-out
  Hybride werken: werknemers vragen om andere leiderschapsstijl in het nieuwe normaal
 Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10