zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten

Het inbedden van veerkracht in een organisatie vereist leiderschap

6 juli 2021 - Het gat in digitale vaardigheden dat al lang vóór de pandemie bestond, wordt steeds groter naarmate digitalisering centraal staat bij de wederopbouw van onze economieën. Terwijl het omscholen van personeel door managers doorgaans wordt beschouwd als een uitdagend en langdurig proces, heeft de pandemie ons geleerd dat het van vitaal belang is om opnieuw te bedenken hoe we teams opleiden, werven en zelfs opnieuw uitvinden door middel van omscholing.

Met wendbaarheid en snelheid kunnen we dit moment gebruiken om de toekomst van organisaties en werk volledig opnieuw te bedenken. Dat zegt Michiel van Vlimmeren, General Manager bij Salesforce Nederland.


 
Snelle omscholing kan helpen om te reageren op veranderende prioriteiten
We hebben tijdens de pandemie geleerd dat mensen bereid zijn om nieuwe vaardigheden te leren wanneer ze de kans krijgen. Zo weten we dat tijdens de pandemie veel luchtvaart-, horeca- en reismedewerkers zijn uitgerust met nieuwe vaardigheden via korte, op maat gemaakte cursussen. Dit waren allemaal industrieën die het hardst werden getroffen door de crisis. Binnen de kortste keren waren de medewerkers opgeleid om in de gezondheidszorg aan de slag te gaan. "Veel van degenen die zich hebben omgeschoold, hebben sindsdien besloten om permanent in de gezondheidszorg te blijven," aldus Van Vlimmeren. "Gedreven door een doel en met gevoel voor urgentie, kunnen soortgelijke initiatieven in andere sectoren worden ontwikkeld, niet alleen om de huidige gaten in digitale vaardigheden te dichten, maar ook om wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering aan te pakken."
 
Versnellen en digitaal schalen van processen
Van Vlimmeren: "Bedrijven die gebruikmaken van cloud computing hebben ons laten zien wat het betekent om veerkrachtig te zijn in tijden van crisis - door schaalbaarheid, beschikbaarheid en toegankelijkheid van informatie vanaf elke locatie mogelijk te maken. Meer automatisering, AI en prognosemodellen hebben bedrijven in onder meer de detailhandel, geholpen om de gevolgen voor de beschikbaarheid van personeel tijdens de pandemie beter te voorspellen en erop voor te bereiden. Om het meeste uit deze technologieën te halen, moeten organisaties ervoor dat digitale geletterdheid de basis vormt voor elke rol op elk niveau."
 Ter inspiratie, zegt Van Vlimmeren, kunnen we kijken naar hoe grote supermarkten of webwinkels er bijvoorbeeld in zijn geslaagd om snel enorme aantallen mensen te werven en op te leiden om hun winkels en distributiecentra draaiende te houden. "Dit vereiste drastische veranderingen in hun arbeids- en opleidingsprocessen, waardoor digitaal en hapklaar leren mogelijk werd. Het typische tijdsbestek dat nodig is om werknemers gezond te houden en ze te helpen om klanten effectief te bedienen, werd op die manier verkort," aldus de topman van Salesforce Nederland.
 
Leidinggeven in een volledig digitale, overal ter wereld werken
Van Vlimmeren: "Het inbedden van veerkracht in een organisatie vereist leiderschap; het delen van dezelfde doelen en waarden zal een veel sterker en verenigd personeelsbestand opbouwen. Terwijl de wereld van werken blijft veranderen, zal de behoefte aan leiderschap en samenwerking constant blijven. Terwijl investeren in harde vaardigheden ons zal helpen ons werk beter te doen en bedrijven concurrerend te houden, zullen we meer moeten vertrouwen op soft skills om zowel op de fysieke als digitale werkplek te gedijen. In dit opzicht is onze reis naar omscholing en heropleiden eindeloos. In een wereld na de pandemie zal de mogelijkheid om snel en op grote schaal mensen te kunnen omscholen en te leiden met empathie onze werkplekken wendbaarder en veerkrachtiger maken dan voorheen."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
 Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
 Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
 Leergieriger door coronacrisis: vooral vrouwen en jongeren gemotiveerd om te leren
 Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
 Werkende Nederlander gaat in 2020 extra in zichzelf investeren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas
Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
meer top 10