zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

TCS Sustainathon: pak milieuproblemen aan via technologie

Tata Consultancy Services lanceert voor het eerst haar jaarlijkse co-innovatie en talentenwervingsevenement in Europa

13 december 2021 - Tata Consultancy Services kondigt de lancering aan van: Sustainathon – The Balancing Act. Een Europese wedstrijd die jonge geesten uitdaagt en in staat stelt om innovatieve ideeën te ontwikkelingen en uit te voeren en daarmee organisaties te helpen bij belangrijke duurzaamheidsvraagstukken met behulp van geavanceerde technologie.

Aanmelden voor de Europese Sustainathon kan tot 21 januari 2022. De competitie vindt plaats van 4 tot 6 februari 2022 en nodigt (universiteits)studenten en jonge professionals, met een passie voor het oplossen van echte problemen in de wereld middels hun eigen ideeën en technische knowhow, uit om deel te nemen.


 De Sustainathon bouwt op de klimaattop COP26 en de Europese Green Deal en moedigt de samenleving aan om klimaatverandering aan te pakken door middel van innovatie en technologie. Deelnemers zullen worden gevraagd om creatieve oplossingen te ontwikkelen die helpen bij het bestrijden van ernstige milieuproblemen, zoals waterverspilling, farmaceutisch afval, het binnendringen van microplastics en de impact op bestuivers.
 
Drie winnaars
Een ecosysteem van invloedrijke partners uit de academische wereld, de overheid, start-ups en technologiebedrijven zal maximaal drie winnaars selecteren die de eer krijgen om hun oplossingen verder te ontwikkelen en te realiseren als onderdeel van het TCS Accelerator Program gedurende een periode van zeven  maanden. Het programma wordt geleid vanuit TCS Pace Port™ Amsterdam – onderdeel van het wereldwijde netwerk van innovatiehubs. De winnende teams zullen gerichte ondersteuning krijgen van het Pace™-ecosysteem om de juiste combinatie van technologieën en tools in te zetten die noodzakelijk zijn om hun concepten realiteit te maken.

Sterke ecosystemen 
"We brengen mensen, bedrijven, overheidsinstellingen en leiders uit de industrie samen om sterke ecosystemen te creëren waarmee we collectief een groener en duurzamer Europa kunnen bouwen," zegt Sapthagiri Chapalapalli, Head, TCS Europe. In de wereld is er geen gebrek aan goede ideeën. De uitdaging is vaak tijd en middelen om een concept te kunnen realiseren. Met de Europese Sustainathon willen wij het perfecte platform creëren om geweldige ideeën te presenteren, onderzoeken en in hoog tempo te ontwikkelen en daarmee de wereld een betere plek te maken."
 
De Europese Sustainathon komt voort uit TCS’ doelstelling op het vlak van sociale verantwoordelijkheid en milieubeheer. Sinds de start van dit initiatief in 2020 in Singapore, breidt het Sustainathon-initiatief zich in rap tempo uit als het TCS-platform dat het genereren van nieuwe ideeën op het vlak van duurzaamheid onder studenten en de bredere samenleving faciliteert. Om deel te nemen aan de Sustainathon 2022, kun je je ideeën hier indienen: https://www.sustainathon.tcsapps.com/events/ongoing/EU2022
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Vier tips voor managers voor voordelig én duurzaam wagenparkbeheer
 Rijgedrag met focus op milieu
 Inzameling ICT-afval stijgt met elf procent tot tien miljoen kilo
 Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10