zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties

Kwart van bedrijven verwacht volledig remote te blijven werken

26 november 2021 - 40 procent van werknemers en beleidmakers ziet het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties als de HR-uitdaging van hun organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4 onder 250 respondenten. 39 procent stelt dat het ontbreken van gekwalificeerde kandidaten een grote uitdaging is.

Daarnaast geeft één op de drie (32 procent) aan dat er gewoonweg teveel concurrentie van andere bedrijven is voor het behouden en aantrekken van talent. Maar wat doen bedrijven er dan aan om meer goede werknemers aan te trekken en te behouden? Bijna de helft (47 procent) zorgt voor competitieve arbeidsvoorwaarden, zoals beter salaris, een betere work-life balance en bonussen. Daarnaast wordt er door 42 procent gewerkt aan betere promotie- en groeikansen en biedt eenzelfde percentage flexibiliteit in de werklocatie en werkuren van haar werknemers. Slechts één procent doet niets rondom dit onderwerp. Over de aanpak van bedrijven in het behouden en aantrekken van personeel zijn werknemers tevreden: maar liefst twee op de drie (67 procent) vindt dat zijn bedrijf het beter doet dan andere bedrijven.


 
Aanpassingsvermogen organisaties
Een andere uitdading is uiteraard het werken in tijden van de coronapandemie. 66 procent geeft aan dat zijn organisatie niet (voldoende) in staat is zich snel aan te passen wanneer externe factoren, zoals COVID-19, invloed hebben op de business. Zes op de tien (62 procent) werknemers stelt daarbij dat de IT-infrastructuur een groot obstakel is in het snel inspelen op verandering. Deze IT-infrastructuur is voor thuiswerken van vitaal belang. Een kwart van de bedrijven (24 procent) is van plan om compleet op afstand te blijven werken. Het grootste deel (67 procent) gaat voor een hybride werkmodel en slechts zes procent van de werknemers verwacht weer volledig op kantoor te werken.
  "HR-afdeling lopen tegen verschillende problemen aan in deze hybride wereld," stelt Lode Maris, Regional President West-Europa bij Unit4. "Zeker nu duidelijk is dat veel werknemers regelmatig thuis blijven werken, geeft dat andere uitdagingen dan we gewend zijn. De juiste IT-systemen zijn belangrijk om hybride werken mogelijk te maken, maar er moet bijvoorbeeld ook nagedacht worden over een nieuwe manier van leiderschap om iedereen betrokken te houden. Zeker met vijf generaties op de werkvloer met anderen behoeftes. Zorg dat je duidelijk hebt waar iedere generatie en werknemer gelukkig van wordt, of dit nu op kantoor is of vanuit huis."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Drastische veranderingen noodzakelijk om jong talent niet mis te lopen
 Generatiekloof: leidinggevenden snappen niet wat digital natives drijft
 Generatie Z verwacht actie van CEO’s om diversiteit en inclusiviteit te vergroten
 De groeiende kenniskloof tussen boomers en millennials: wat betekent dit voor onze privacy?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10