zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

C-Suite-managers verklaren dat de benadering van één leverancier voor Cloud achterhaald is

Branchegerelateerde regelgeving wordt gezien als een belangrijk obstakel voor Cloud adoptie

4 november 2021 - Uit nieuw wereldwijd onderzoek van IBM blijkt dat er een drastische verschuiving heeft plaatsgevonden in de zakelijke behoeften van Cloud omgevingen. Slechts één procent van de Nederlandse respondenten gaf aan dat ze gebruik maken van een enkele private of public Cloud omgeving . Dit is een daling van 41 procent ten opzichte van 2019 – hiermee is de hybride Cloud omgeving de dominante IT-architectuur geworden.
 

Het wereldwijde onderzoek, uitgevoerd door IBM Institute for Business Value (IBV) in samenwerking met Oxford Economics, ondervroeg bijna 7.200 C-suite executives in 28 sectoren en 47 landen, waaronder Nederland. De bevindingen geven aan dat de Cloudmarkt het hybride, multiCloud-tijdperk is binnengegaan en dat zorgen over vendor lock-in, beveiliging, compliance en interoperabiliteit als meest belangrijk worden aangeduid. Enkele bevindingen uit het onderzoek:


 
Cyberdreigingen zijn ongekend hoog
 
  • De complexiteit van de infrastructuur zorgt voor gaten in de beveiliging waar cybercriminelen misbruik van maken;
  • Meer dan een derde van de respondenten geeft aan dat het verbeteren van cyberbeveiliging en het verminderen van beveiligingsrisico's niet tot hun grootste zakelijke en IT-investeringen behoren;
  • 86 procent geeft aan dat cybersecurity, die is ingebed in de Cloudarchitectuur, (extreem) belangrijk is voor succesvolle digitale initiatieven.
 
Bedrijven hekelen vendor lock-in
  • Bijna 78 procent van de Nederlandse deelnemers geeft aan dat workloads volledig overdraagbaar moeten zijn zonder vendor lock-in. Dit is (extreem) belangrijk voor het succes van hun digitale initiatieven.
  • Bijna 77 procent van de Nederlandse respondenten zegt dat vendor lock-in een belangrijke obstakel is voor het verbeteren van de bedrijfsprestaties in de meeste of alle delen van hun Cloud omgeving.
 
De acceptatie van de public Cloud evolueert naar sectorspecifieke Cloud omgevingen
Bijna 70 procent van de respondenten in de sectoren overheid en financiële dienstverlening noemt de naleving van branche gerelateerde regelgeving een obstakel voor de zakelijke prestaties van hun Cloudomgeving. 
"De onderzoeksresultaten tonen duidelijk aan dat we ons al ver in het Multi-Cloudtijdperk bevinden en dat zorgen rond vendor lock-in, beveiliging, compliance en interoperabiliteit van het grootste belang blijven. Het is verrassend om te zien dat bij één derde van de deelnemers cyberbeveiliging en het verminderen van de beveiligingsrisico’s niet als één van de grootste zakelijke en IT-investeringen wordt gezien. Terwijl cybercriminelen continu op zoek zijn naar gaten in infrastructuur. Gezien het toenemende belang van onze Cloudomgevingen moeten we goede technologische beslissingen nemen om te voorkomen dat we een "FrankenCloud" creëren,"aldus Vicky Bunyard, CTO IBM Benelux.
Uit het onderzoek blijkt verder dat bedrijven een assessment moeten doen hoe ze de Cloud gebruiken ten aanzien van adoptie, snelheid, migratie, snelheid en kostenbesparingen. Andere aanbevelingen zijn onder meer:

Focus op beveiliging en privacy - bepaal waar uw kritieke workloads zich bevinden en bekijk wie en wat er toegang toe heeft. Test regelmatig of de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid worden nageleefd, maar ook of onjuist geconfigureerde activa en softwarekwetsbaarheden onmiddellijk worden aangepakt;
Vraag welke workloads naar de Cloud moeten worden verplaatst – inventariseer de IT-omgeving om te bepalen welke workloads en applicaties de meeste waarde opleveren in de Cloud en welke beter geschikt zijn om on-premises te blijven;
Laat data voor u werken – analyseer workloads met behulp van AI-gestuurde tools en best practices om te bepalen waar en hoe u ze om de juiste reden op de juiste plaats zet;
Bepaal een tactische aanpak – pak de technologische compromissen aan, zoals het selecteren van de beste aanpak om specifieke applicaties te moderniseren en belangrijke kwesties zoals beveiliging, governance en noodherstel te beheren.
Bepaal het juiste team – zet een multidisciplinair team van mensen aan het werk om te heroverwegen hoe een onderneming waarde creëert voor haar klanten. 

Aanvullende bevindingen uit het rapport van 2021:
- Respondenten in gereguleerde sectoren, overheid (85 procent) en financiële dienstverlening (80 procent), noemden governance- en compliance-tools die over meerdere Clouds kunnen draaien belangrijk voor het succes van digitale initiatieven. 
- Slechts een procent van de respondenten in de elektronica-, verzekerings-, productie-, telco-, transport- en reisindustrieën gaf aan in 2021 gebruik te maken van één enkele private of publieke Cloud omgeving. 

Bekijk hier de volledige onderzoeksresultaten.


 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
 Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
 Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mythbusters: drie waarheden over workloads en de cloud
 Cloudmigratie blijft wereldwijd sterk groeien ondanks zorgen over security
 Cybersecurity en shift naar de cloud belangrijkste aandachtsgebieden voor MSP’s
 Multicloud is de norm
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10