zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cybersecurity en shift naar de cloud belangrijkste aandachtsgebieden voor MSP’s

State of the MSP Report laat volwassenheid van de markt zien

29 juli 2021 - Datto presenteert het vijfde jaarlijkse Global State of the MSP Report. Het rapport is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek waar meer dan 1800 MSP's aan hebben deelgenomen. Het onderzoek geeft weer hoe MSP's zich verder ontwikkelen nu hun klanten in het midden- en kleinbedrijf (mkb) volledig overstappen op de cloud.

Het rapport benadrukt het cruciale belang van cyberbeveiliging voor MSP vandaag de dag. 99 procent van de respondenten biedt beheerde beveiligingsdiensten aan, een aanzienlijke stijging ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar. Het rapport benadrukt ook de trend van cloudmigratie die zich voortzet sinds het onderzoek van vorig jaar, waarbij de helft van de respondenten zegt dat hun klanten 50 tot 75 procent van hun workloads in de cloud hebben. Bijna twee vijfde zegt dat ze 25 tot 50 procent in de cloud hebben. Beide resultaten wijzen op de opkomst van de volgende generatie MSP's die prioriteit geven aan een schaalbare, veilige en veerkrachtige IT-stack.Belangrijkste resultaten
Toenemende concurrentie een grote uitdaging voor MSP's
Nu IT belangrijker is dan ooit voor het mkb, zijn MSP's essentieel voor de bedrijfsvoering. Deze toegenomen afhankelijkheid en daaropvolgende groei brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. De meest gemelde uitdaging voor MSP's wereldwijd was concurrentie (34 procent), gevolgd door omzetgroei (27 procent), winstgevendheid (24 procent), en het werven van nieuwe klanten (23 procent). Dit is de eerste keer dat concurrentie bovenaan de lijst van MSP-uitdagingen staat, wat wijst op de volwassenwording van de markt en de toenemende noodzaak voor MSP's om gedifferentieerde en relevante oplossingen aan te bieden.
Verschuiving naar de cloud en behoefte aan betere beveiligingsoplossingen
Gezien er anno 2021 steeds meer ransomware- en cyberaanvallen plaatsvinden, hebben mkb’ers meer behoefte aan beveiligingsexpertise.
 
 • Tot het managed security aanbod van de ondervraagde MSP’s uit de Benelux behoren vooral email security (90 procent), geavanceerde endpoint security (85 procent) en het voorkomen van dataverlies (83 procent).
 • Dit jaar biedt 99 procent van de respondenten beveiligingsdiensten aan, in vergelijking met 75 procent vorig jaar. Dit laat de toegenomen aandacht van MSP's voor uitbestede beveiligingsoplossingen zien;
 • Het Center for Internet Security (CIS) Controls voerde dit jaar de lijst aan van beveiligings- en compliance-raamwerken die MSP's gebruiken, wat wijst op een verschuiving naar een mentaliteit van cyber resilience bij MSP's.
Bijna alle respondenten gaven aan dat hun klanten hun workload hebben verplaatst naar SaaS-applicaties (software-as-a-service) en de public of private cloud.
 
 • Bijna de helft (48 procent) van de respondenten uit de Benelux gaf aan dat ze verwachten dat 75 tot 99 procent van hun workloads de komende drie jaar naar de public cloud verschoven is. Daarnaast gaf de helft van deze respondenten aan dat momenteel het gemiddelde nog op 50 tot 74 procent ligt;
 • Van de workloads die zich al in de cloud bevinden, merkten MSP's op dat databases, e-mail en applicatieservers het meest voorkwamen;
 • De meest populaire cloudaanbiedingen onder MSP's in de Benelux omvatten:
  • Cloudgebaseerd infrastructuurontwerp en -beheer (99 procent);
  • Diensten voor kantoorproductiviteitssoftware (Microsoft 365, Google Workspace, enz., 94 procent);
  • Technische ondersteuning/helpdesk (92 procent).

Alle bevindingen uit het Global State of the MSP Report kunt u hier lezen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
 Multicloud is de norm
 Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
 Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10