zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mythbusters: drie waarheden over workloads en de cloud

Profiteer optimaal van de cloud

29 oktober 2021 - Het verzamelen van data is voor veel bedrijven een startpunt op weg naar een betere bedrijfsvoering. Want inzichten die innovatie stimuleren, de betrokkenheid van klanten vergroten en bedrijfsresultaten verbeteren, kunnen uit data worden gehaald. Maar bedrijven die hun big data-applicaties (zoals SAP, Oracle en HPC) naar de cloud willen verplaatsen, hebben vaak met een aantal barrières te maken.

Normaliter was bandbreedte een van de belangrijkste obstakels tijdens het verplaatsen van applicaties naar de cloud, evenals een gebrek aan controle over data. Nadat gegevens naar de cloud zijn gemigreerd, beschikt een organisatie niet meer over dezelfde on-premises suite met beheertools. En, data-in-transit wordt blootgesteld aan meer potentiële blootstelling en is daarom kwetsbaarder.


Tegenwoordig vinden bedrijven gemakkelijker de weg naar de cloud. Er is nu in feite niets dat organisaties ervan weerhoudt om grote, bedrijfskritieke workloads naar de cloud te verplaatsen. Er zijn genoeg zaken om op te letten om optimaal te profiteren van alles wat de cloud te bieden heeft. Daarom deelt Jerry Rijnbeek, VP SAAS & Security GTM bij Rubrik, drie feiten over het verplaatsen van grote workloads naar de cloud.

1. Databeveiliging is ook nodig in de cloud
Het verplaatsen van workloads naar de cloud is goed nieuws, maar de kritische applicaties moeten ook goed worden beveiligd. Naarmate bedrijven meer gebruik gaan maken van de cloud, wordt het daarom nog belangrijker om te beschikken over een back-upoplossing die gegevens over hun gehele infrastructuur kan beschermen. Net zo belangrijk is het om controle te hebben over en inzicht te hebben in alle bedrijfsdata. Zicht hebben op gegevens tilt gegevensbescherming naar een hoger niveau. Zodra alle data goed in beeld is, kan de beste beveiligingsstrategie worden bepaald. Een ‘Zero Trust’-benadering is hierbij van groot belang. Deze benadering gaat ervan uit dat alle gebruikers, apparaten en toepassingen kunnen worden aangetast. Met andere woorden: vertrouw niets, controleer alles. Deze benadering en hoge mate van bescherming moet worden toegepast ongeacht waar data zich bevindt, on-premises of in de cloud.

2. Niets is 'niet-migreerbaar'
Tot voor kort werden bedrijven die afhankelijk zijn van grote CAD-bestanden of prestatie-intensieve applicaties beperkt tot on-premises. Organisaties die de cloud opzochten, ontdekten verschillende obstakels. Veel daarvan hadden te maken met opslag. Bovendien was het verplaatsen en opnieuw ontwerpen van applicaties buitengewoon complex, en was er een aanzienlijke prestatiedaling in de cloud.
Dankzij innovatieve oplossingen zoals Azure NetApp Files (een gezamenlijk ontwikkelde oplossing van Microsoft en NetApp) kunnen zelfs de grootste, meest complexe enterprise-workloads nu naar de cloud worden verplaatst. Ze ervaren dezelfde prestaties als on-premises, zo niet beter. Azure NetApp Files wordt vaak gebruikt als de onderliggende, gedeelde bestandsopslagservice voor lift-and-shift-migraties van Linux- en Windows-applicaties, databases en HPC-infrastructuren. Voorheen enkel on-premises beschikbaar.

3. Gesprekken over gegevensback-up zijn niet alleen voor IT
Gegevensback-up en -beveiliging zijn vaak geen onderwerpen die direct ter sprake komen bij gesprekken over de digitale transformatie. Dat zou wel moeten. Hoe bedrijven met data omgaan, is namelijk van invloed op de algehele bedrijfsvoering. Wanneer gegevens kwetsbaar zijn, is het hele bedrijf kwetsbaar. Hoewel back-up en gegevensbescherming vroeger vaak slechts bijzaak waren, is het nu een grotere zorg geworden. Al helemaal nu veel bedrijven – onterecht – denken dat data in de cloud automatisch beveiligd is. Niet alleen de IT-afdeling, maar ook het managementteam heeft gegevensbescherming steeds vaker top-of-mind. En deze bewustwording moet in het gehele bedrijf ontstaan. Ga en blijf daarom met iedereen in gesprek over cyberveiligheid zodat er zo min mogelijk risico’s ontstaan.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
 Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
 Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cloudmigratie blijft wereldwijd sterk groeien ondanks zorgen over security
 Cybersecurity en shift naar de cloud belangrijkste aandachtsgebieden voor MSP’s
 Multicloud is de norm
 Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10