zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Alle obstakels voor de digitale transformatie van tafel

Alleen gebrek aan tijd of prioriteit blijft struikelblok

18 oktober 2021 - Sinds 2021 zijn de redenen waarom organisaties hun digitale transformatie niet succesvol doormaken geminimaliseerd. Waar eerder onvoldoende financiële middelen, gebrek aan steun van het management en gebrek aan beschikbare technologie uitdagingen waren voor organisaties om een succesvolle digitale transformatie door te maken, zijn deze obstakels sinds de coronacrisis niet meer aan de orde.

Dat blijkt uit een trendanalyse van de jaarlijkse FinTech barometer van Visma | Onguard. De FinTech Barometer wordt ieder jaar onder ruim 300 finance professionals uitgevoerd.


 
Technologie en financiële middelen zitten goed
In 2019 noemde een kwart (23 procent) van de finance professionals het gebrek aan beschikbare technologie als struikelblok voor een succesvolle digitale transformatie. Vandaag de dag is dat percentage nog maar zestien procent. Ook de onvoldoende financiële middelen vormen minder vaak een beperking. In 2019 was dat nog voor 26 procent de grootste uitdaging, in 2021 speelt het bij slechts zeventien procent een rol.
 
Management zet seinen op groen
De grootste afname is te zien in het gebrek aan steun van het management. In 2020, vlak voor de coronacrisis, was voor een kwart (24 procent) van de finance professionals het gebrek aan steun van het management de grootste uitdaging in hun succesvolle digitale transformatie. Dat percentage is een jaar later (2021) nog maar zeven procent.
 
Bij een op de drie vindt geen digitale transformatie plaats
Ondanks bovenstaande cijfers geeft in 2021 ruim een derde (35 procent) van de finance professionals aan dat in hun organisatie geen digitale transformatie plaatsvindt. Dit wordt in de meeste gevallen waarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan tijd of prioriteit. Want in 2021 noemt nog steeds 26 procent van de finance professionals dat als grootste drempel voor de digitale transformatie, in 2019 was dat zo goed als even hoog (24 procent).
Marieke Saeij, CEO bij Visma | Onguard: "Bovenstaande cijfers laten duidelijk zien dat sinds de coronacrisis uitbrak alle seinen voor de digitale transformatie op groen kwamen te staan. Het vele thuiswerken heeft eenieder doen inzien hoe belangrijk het is dat bedrijven vandaag de dag zoveel mogelijk digitaal werken. Alleen dan weet je zeker dat het werk altijd door kan gaan. De organisaties die nu nog niet aan hun digitale transformatie begonnen zijn, wil ik aanmoedigen toch met elkaar te kijken welke kleine stappen genomen kunnen worden. Door klein te beginnen is het voor ieder bedrijf haalbaar digitaal te opereren en zo te werken aan een sterkere basis voor de toekomst."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders hebben sterke voorkeur voor Ministerie van Digitale Zaken
 Digitaal comfortabel wordt de norm
 Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten
 Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10