zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Opladen elektrische voertuigen gebeurt steeds meer op het werk

De installatie van betrouwbare EV-laadstations wordt steeds belangrijker voor bedrijven

8 oktober 2021 - CTEK voorspelt een aanzienlijke groei in het laden van elektrische voertuigen (EV’s) op bestemmingen zoals kantoren en andere werkplekken. Deze trend naar laden op de plaats van bestemming wordt ondersteund door een recent YouGov/CTEK onderzoek waaruit blijkt dat ruim een vijfde (22 procent) van de Nederlandse EV-rijders zijn auto laadt op het werk.

Tegenwoordig vertrouwen automobilisten steeds vaker op elektrische voertuigen (EV’s). Hierdoor wordt de beschikbaarheid van betrouwbare laadpalen op (eind)bestemmingen steeds belangrijker. Automobilisten verwachten namelijk dat ze op hun bestemming de mogelijkheid hebben om hun EV op te laden, en voor veel Nederlanders is hun werk een plek waar ze dagelijks vele uren doorbrengen. Dit is geen nieuw fenomeen: in de tijd dat paarden en koetsen ons (duurzame) vervoersmiddel waren, lieten mensen ook hun paarden ‘bijtanken’ (met voer, water en rust) terwijl ze op het werk waren of een klant bezochten, om daarna weer fris verder te gaan.Betrouwbare laadstations
Cecilia Routledge, Global Head of E-Mobility bij CTEK, licht toe: "De installatie van betrouwbare EV-laadstations wordt steeds belangrijker voor bedrijven die willen voldoen aan de behoeften van hun personeel en klanten. Zij willen de mogelijkheid hebben om hun voertuigen ter plekke te kunnen parkeren én opladen. Daarnaast is er ook nog een andere reden voor bedrijven om te investeren in laadvoorzieningen en dat is duurzaamheid. Met deze investering kunnen ze hun duurzaamheidsdoelstellingen halen, en zo bijdragen aan een schonere, groenere toekomst."
Voor bestemmingsladers waar bestuurders enkele uren of ’s nachts geparkeerd staan, zijn dure DC-snelladers (gelijkstroom) zelden nodig. Over het algemeen zijn AC-laders (wisselstroom) die met verschillende snelheden opladen meer dan voldoende.
"Mensen verwachten nu dat als ze onderweg zijn of op hun eindbestemming aankomen ze gemakkelijk een lader kunnen vinden en kunnen inpluggen," geeft Routledge aan. "Nu de Nederlandse regering benzine- en dieselvoertuigen tegen 2030 wil uitfaseren, ligt de toekomst van duurzaam transport in oplaadbare voertuigen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Automobilist kijkt naar werkgever voor opladen elektrische zakelijke auto
 Checklist: op vakantie met de elektrische auto
 Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
 69 procent bedrijfswagens kan door elektrische alternatieven worden vervangen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10