zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Checklist: op vakantie met de elektrische auto

Voorkom dat u met een lege accu komt te staan

9 augustus 2021 - Bent u van plan om met een elektrische auto op vakantie te gaan? Dat is tegenwoordig heel goed mogelijk! Sommige mensen maken zelfs lange roadtrips met de EV. Een vakantie met de elektrische auto vereist wel een goede voorbereiding. Met onderstaande tips van online verzekeraar Allianz Direct bent u klaar voor uwr  autorit en komt u niet met een lege accu te staan.

1.     Stippel uw route uit


Bij een vakantie met de elektrische auto draait alles om goede voorbereiding. Vertrek niet op de drukste dagen in het hoogseizoen, want u wil niet meteen in een file terechtkomen. Met apps als NewMotion, Smoov en ChargeMap krijgt u een duidelijk overzicht van alle laadpalen. Bekijk meteen waar snelladers aanwezig zijn – snelladen kost iets meer, maar u bent veel sneller weer op weg! Tesla-rijders hebben overigens een groot voordeel: zij kunnen gebruikmaken van het netwerk van Superchargers, verspreid door heel Europa. De ingebouwde navigatie geeft de dichtstbijzijnde oplaadpunten aan.

2.   Kies een EV-friendly vakantiebestemming
Bij het kiezen van uw vakantiebestemming zijn er meerdere dingen om rekening mee te houden. Het is uiteraard handig als uw accommodatie uitgerust is met een laadpaal. Gelukkig is dit het geval bij steeds meer hotels, campings en vakantieparken en kunt u zelfs een laadpaal reserveren. Maar het is uiteraard ook handig als het dorp of de regio waar u verblijft, voldoende laadmogelijkheden heeft. Daarmee vermijdt u laadpaalstress! Over het algemeen zijn Duitsland, Frankrijk en Noorwegen EV-friendly vakantielanden vanwege de grote hoeveelheid laadpalen. Hoe verder u naar Oost-Europa reist, hoe lastiger het wordt om er één te vinden. Bereid u dus voor met de hierboven genoemde apps.

3.   Houd rekening met een andere actieradius
Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de actieradius van uw elektrische auto. Zo is de auto vaak extra zwaar beladen tijdens de vakantie of moet u een stuk door de bergen rijden. Hierdoor heeft de accu het zwaarder en moet u de auto vaker opladen. Stel u hier vooraf op in en maak er gezellige eet- en drinkstops van. Zo begint de vakantie al tijdens de reis! Overigens is er wel een tip voor maximaal rijbereik in de bergen: probeer zoveel mogelijk recuperatief te remmen. Dit houdt in u het gas loslaat zodra u afdaalt. De auto zet de kinetische energie dan om in elektrische energie, waardoor de accu weer oplaadt.

4.   Zorg voor de juiste laadpassen…
Besef goed dat in Europa verschillende betaalmethodes worden gehanteerd voor laadpalen. Een Nederlandse laadpas werkt niet zomaar in andere landen. Helaas is er nog geen duidelijk overzicht beschikbaar van geschikte laadpassen per land. Aanbieders met een grote dekking zijn onder andere NewMotion en Plugsurfing. Kijk ook eens op laadpas.com om laadpassen te vergelijken. Let erop dat u voor sommige laadpassen moet betalen, terwijl u andere kosteloos aanvraagt. Zoek dus uit welke laadpassen u nodig hebt tijdens uw reis en vraag ze ruim op tijd aan.

5.   … en voor de juiste laadstekkers
Hoewel de Type 2-laadstekker inmiddels de standaard is in de EU, kunt ue het beste verschillende typen laadstekkers meenemen op reis. In landen als Frankrijk en Spanje kunt u op sommige plekken bijvoorbeeld alleen laden met een Type 3-laadstekker. Het is ook altijd handig om een verlengsnoer bij u te hebben.

6.   Tot slot: check uw autoverzekering
Neem ruim voordat u op vakantie gaat nog eens de voorwaarden van uw autoverzekering door. Waarvoor bent u precies gedekt als er onderweg iets gebeurt? Met een aanvullende Pechhulp verzekering staat er in heel Europa hulp voor u klaar als u autopech krijgt. De auto wordt ter plekke gerepareerd. Als dat niet lukt, wordt er vervangend vervoer geregeld.

Vergeet niet dat u in veel vakantielanden verplicht bepaalde voorwerpen in de auto moet hebben, zoals een veiligheidshesje, groene kaart, gevarendriehoek, EHBO-set en alcoholtest. Bereid u dus goed voor op de rit!
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
 69 procent bedrijfswagens kan door elektrische alternatieven worden vervangen
 Welke ontwikkelingen spelen er binnen het elektrisch rijden en de laadinfrastructuur?
  Dagje uit? 72 procent attracties heeft onvoldoende laadpalen
 
 
reacties
 
Canada  |   | 
9-08-2021
 | 
21:18 uur
Reizen in Canada met een EV is nog best een uitdaging. Door het gebrek aan laadpunten in de meer afgelegen streken is het goed uitstippelen inderdaad erg nuttig. Je moet wel van een spannende vakantie houden, is mijn ervaring iig!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10