zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

GGD-medewerkers zeggen ‘Ja, ik wil’ tegen een nieuwe betekenisvolle baan

Medewerkers bij de GGD denken na over een carrière na hun werk bij de GGD

11 augustus 2021 - Ze staan al anderhalf jaar in de frontlinie van de coronapandemie, maar nu we meer grip krijgen op het virus is het voor de GGD medewerkers tijd om zich te oriënteren op een baan na de pandemie. In samenwerking met GGD Gelderland Zuid organiseerde uitzendbureau Driessen een corona-proof jobevent voor honderden flexibele medewerkers.

Driessen is al jarenlang partner van vele GGD’s in Nederland. Maar de dynamiek van de afgelopen periode was voor ons ook nieuw. De GGD’s hadden zoveel behoefte aan flexibele arbeid, dat ze zich de grootste startup van Nederland noemde. Directeur Driessen Lisa Wouter laat optekenen "Dat was in feite ook zo. Er werden gewoon hele organisaties uit de grond gestampt. Mensen uit alle sectoren en met uiteenlopende achtergronden gingen voor de GGD werken. Hier zat een heel proces aan werving, selectie, onboarding en werkgeverschap aan vast." En bij werkgeverschap hoort ook dat je goed zorgt voor je medewerkers. "Daarom willen we als uitzendbureau in samenwerking met de GGD’s door heel Nederland jobevents voor GGD medewerkers organiseren. Zo voorkomen we dat ze in het zwarte gat belanden en na de pandemie zonder werk komen te zitten. GGD Gelderland Zuid was direct enthousiast en hebben van dit evenement een groot succes gemaakt door ook diverse organisaties uit de regio erbij te betrekken.De weg naar een betekenisvolle baan
Medewerkers bij de GGD denken na over een carrière na hun werk bij de GGD. Ze hebben geproefd aan werken voor de publieke zaak. En voor veel medewerkers smaakt dit naar meer. "Als uitzendbureau spreken wij een werkbelofte uit naar ons medewerkers. Daarom vragen wij deze ‘corona helden’ of ze doorbemiddeld willen worden naar een nieuwe betekenisvolle baan bij de overheid, in het onderwijs, de zorg of cultuursector". aldus Lisa Wouters. "Voor deze dag hebben we een trouwprieel gebouwd waar medewerkers binnen konden lopen om volmondig JA op deze vraag te antwoorden."
PCR testen afnemen, vaccineren, administreren en het doen van bron- en contactonderzoek is iets anders dan werken voor een gemeente, op een school of in de zorg. Toch heeft juist dit werk veel mensen enthousiast gemaakt voor werken voor de publieke zaak. "Want werken in een omgeving waar het maatschappelijk belang voorop staat werkt voor veel mensen enorm bevredigend." volgens consulent mens en werk Suzanne Dieden. "En hun werkervaring komt daarbij goed van pas. Want werken bij een organisatie in crisis vraagt iets van medewerkers en mensen die dit kunnen zijn ook aantrekkelijk voor andere organisaties.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De ervaringsrevolutie: we willen niet alleen kijken, maar ook participeren
 Werkenden publieke sector beoordelen hun werk als betekenisvol
 Carrière maken minder belangrijk dan betekenisvol werk
 Millennials verkiezen betekenisvol leven boven gelukkig leven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10