zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst

Nieuw onderzoek onthult de impact van hybride werken op de cyberveiligheid van bedrijven

26 juli 2021 - Check Point Software Technologies  heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de impact van de pandemie op IT- en cybersecuritystrategieën. Het onderzoek bevestigt dat cloudgebaseerde security en SASE-oplossingen (Secure Access Service Edge) een groeiende trend zijn. Het SASE-model lost de tekortkomingen van traditionele netwerkarchitecturen op door netwerken en security in de cloud samen te brengen. 

Cyberaanvallen en -bedreigingen zijn toegenomen omdat hackers de kwetsbaarheden die ontstaan door de overstap naar telewerken en hybride werken maximaal benutten. Onderzoek onder 450 IT- en security professionals toonde aan wat de impact was van hybride werken op de cyberveiligheid van bedrijven. De belangrijkste bevindingen:


 
Meeste cyberaanvallen in finance
Volgens 45 procent van alle respondenten lopen organisaties een hoger risico op cyberaanvallen nu telewerken de norm wordt. De sectoren die de meeste cyberaanvallen meldden, waren de financiële sector (54 procent), de publieke sector (52 procent) en de industrie (47 procent). 
 
Schalen is grootste IT-uitdaging
De grootste problemen waarmee IT- en beveiligingsprofessionals te maken krijgen, zijn het schalen van prestaties (46 procent), problemen op het gebied van privacy en het aanpakken van datasoevereiniteit (42 procent) en het ondersteunen van remote access voor onbeheerde apparaten van werknemers (40 procent).  
 
Zowel cloud als on-premise capaciteit
Om aan de stijgende vraag naar telewerken te voldoen, geeft 69 procent van de beveiligingsprofessionals aan dat ze on-premise capaciteit toevoegen; 66 procent stapt over op een cloudgebaseerde beveiliging en 36 procent doet beide.
 
Erkenning belang beveiliging applicaties
Wanneer toegang tot bedrijfsapps vanaf afstand mogelijk is, vindt 70 procent de beveiliging van applicaties tegen cyberaanvallen en zero-day bedreigingen van groot belang.
 
Adoptie van SASE-technologie verloopt traag
94 procent van de respondenten is bekend met het 'Secure Access Service Edge framework', maar de adoptie ervan verloopt traag: slechts negen procent heeft het al ingevoerd, 21 procent is van plan dat te doen. 
"Het overschakelen naar telewerken en hybride werken is een van de grootste professionele veranderingen die heeft plaatsgevonden het afgelopen jaar. Veel organisaties hebben netwerkprestaties en -bescherming in hun omgevingen moeten inleveren omdat ze meerdere point-producten gebruiken. Dit leidt tot extra beheercomplexiteit en een gefragmenteerd zicht op de verschillende dreigingen", zegt Hans van den Boomen, Security Engineer Team Manager bij Check Point Software. "Dit onderzoek bevestigt dat veel organisaties het gevoel hebben meer risico's te lopen en dat er een groeiende verschuiving is naar cloudgebaseerde security. Het SASE-framework consolideert clouddiensten om de aanvalsoppervlakken te minimaliseren en de gebruikerservaring te verbeteren."
 
SASE-technologie belangrijker door remote access
Een interessante uitkomst uit de enquête is dat er zowel voor cloud als voor on-prem security wordt gekozen. Uit gemakzucht is het wellicht eenvoudiger om capaciteit toe te voegen aan bestaande oplossingen, in plaats van ze af te breken en te vervangen door volledig nieuwe oplossingen. Het is ook mogelijk dat de cloudgebaseerde diensten gefaseerd worden ingevoerd of dat het te maken heeft met data-opslag overwegingen. 
 Van de respondenten maakt 66 procent gebruik van cloudgebaseerde securitydiensten om toegang op afstand op te schalen, en 61 procent beschouwt cloudgebaseerde beveiligingsdiensten als essentieel voor het opschalen van die remote access. Door het langetermijneffect van telewerk op de databeveiliging en architectuur, zijn cloudgebaseerde securitydiensten en SASE-technologie belangrijker dan ooit. Ze bieden een oplossing voor de dringende vraag van naar een snelle toegang tot bedrijfsapplicaties, SaaS en het internet, voor elke gebruiker of vestiging, vanaf elk apparaat, zonder afbreuk te doen aan de beveiliging. 
 
Lees het volledige  '2021 Remote and Hybrid Work Security Report' hier
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?
 Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
 Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers
 Voorkom dataverlies tijdens het werken op afstand
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10