zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander logt het liefst automatisch in op apps, ondanks veiligheidsrisico’s

Hoe jonger de Nederlander, hoe afhankelijker hij of zij is van apps

14 juli 2021 - Maar liefst 57 procent van de Nederlanders blijft het liefst automatisch ingelogd op alle applicaties, ook al brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee. Wordt je telefoon gehackt, bijvoorbeeld door middel van phishing, dan kunnen criminelen gemakkelijk bij persoonlijke gegevens. De groep 60-plussers vindt veiligheid het belangrijkst: slechts een derde (33 procent) blijft graag automatisch ingelogd.

Van de respondenten onder de dertig jaar is dit maar liefst 75 procent. Dit blijkt uit een onderzoek onder 566 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Truewind.


 
38 procent kan niet meer leven zonder apps
Maar liefst 38 procent van de Nederlanders kan niet meer leven zonder apps. Vooral vrouwen (45 procent) hebben hier moeite mee, mannen wat minder (31 procent). Bovendien geldt: hoe jonger de Nederlander, hoe afhankelijker hij of zij is van apps. De jongere generaties zijn opgegroeid met internet en (mobiele) apps, waardoor deze voor hen niet meer weg te denken zijn uit hun leven. Van de Nederlanders onder de 30 jaar kan 58 procent niet meer leven zonder apps, terwijl slechts 24 procent van de 60-plussers dit bezwaarlijk zou vinden.
 
Belangrijkste eigenschap
Bij 61 procent van de Nederlanders staat het gebruiksgemak van een app in de top drie van meest belangrijke eigenschappen. Als een app moeilijk te begrijpen is, stapt ook driekwart (77 procent) over naar een andere app. Gebruiksgemak wordt gevolgd door veiligheid (57 procent) en functionaliteit (46 procent). Kijkend naar specifiek de jongste generatie, onder de dertig jaar, dan is de prijs van een app het meest belangrijk. Maar liefst 56 procent vindt het belangrijk dat een app gratis is. 
Ruud Hochstenbach, verantwoordelijk voor business development van Truewind in de Benelux: "Veiligheid staat bij jonge Nederlanders in de top drie. Dit is opvallend, aangezien driekwart van hen het liefst automatisch ingelogd blijft op hun apps. Wellicht dat zij niet op de hoogte zijn van de veiligheidsrisico’s die zij hiermee lopen, ondanks dat er bijna dagelijks nieuwsberichten zijn over hacks bij bedrijven. Applicatieontwikkelaars moeten er dus voor zorgen dat een app extra goed beveiligd is, aangezien gebruikers hier niet altijd zelf voor zorgen. Jongeren denken vaak veel kennis te hebben, waardoor zij online gevaren onderschatten. Ouderen zijn voorzichtiger en schatten daardoor online gevaar beter in." 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Consumenten recyclen wachtwoorden
 Phishing rond coronavirus richt zich nu op thuiswerkers
 Cyberdreigingen in de financiële wereld: phishing
 Zes manieren om phishing tegen te gaan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10