zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

85 procent heeft vertrouwen in de huidige arbeidsmarkt

Nieuw onderzoek van LinkedIn laat de veerkracht en het optimisme zien van de beroepsbevolking

2 juli 2021 - In lijn met het vlotte herstel van de economie na de coronacrisis hebben werknemers ook weer volop vertrouwen in de arbeidsmarkt en in hun eigen carrière, zo blijkt uit onderzoek* van LinkedIn. 87 procent geeft aan niet te denken dat hun carrièrekansen verslechterd zijn door de coronacrisis en 85 procent heeft vertrouwen in de huidige arbeidsmarkt.

In het onderzoek werden ruim 1.000 werkende Nederlanders bevraagd naar hun visie op hun carrière en het vertrouwen om deze te ontwikkelen. Bijna 9 op de 10 ondervraagden (87 procent) is actief bezig met het maken van een stap, of dat nou via een nieuwe baan is of door bij een huidige werkgever door te groeien.


Werknemers lijken zich niet langer te laten weerhouden door de coronacrisis en de mogelijke nasleep daarvan. 72 procent geeft namelijk aan dat ze zich niet gehinderd voelen door de coronacrisis om een carrièremove te maken op de huidige arbeidsmarkt. Om die stap te kunnen maken, geeft meer dan de helft (51 procent) aan passende cursussen of opleidingen nodig te hebben. Ook werkervaring (43 procent) en een stabiele werk/privé-balans (42 procent) worden nodig geacht bij het verder ontwikkelen van een carrière.
 
Personeel behouden en het belang van vaardigheden
Voor bedrijven betekent dit dat het aantrekken en behouden van personeel prioriteit blijft in een toch al krappe arbeidsmarkt. In het onderzoek werden ook HR-professionals gevraagd naar de impact van de coronacrisis op medewerkers en hun ontwikkeling. Driekwart (75 procent) zegt te focussen op behouden van huidig personeel, waarbij 59 procent aangeeft dat het door de pandemie nog belangrijker is geworden om werknemers carrièreperspectief te bieden binnen het bedrijf. Dat is maar goed ook, want 40 procent van de ondervraagde professionals heeft er vertrouwen in die stap te kunnen maken bij hun huidige werkgever. Een logisch gevolg daarvan is dat bijna tweederde (63 procent) van de HR-professionals zegt zich meer te richten op het om- of bijscholen van medewerkers.
Director Talent Solution LinkedIn Benelux Arno Nienhuis licht toe: "De coronacrisis heeft het vertrouwen van professionals in de arbeidsmarkt doen wankelen. Dat dat vertrouwen nu in grote mate terugkomt, biedt toekomstperspectief voor de vele professionals die hun carrière willen ontwikkelen, maar ook voor bedrijven die op zoek zijn naar talent. Dat de professionals daarbij vooral behoefte hebben aan cursussen en opleiding, past bij de trend waarbij het hebben of ontwikkelen van de juiste vaardigheden steeds belangrijker is geworden. Dat geldt niet alleen voor werknemers, ook bedrijven focussen zich steeds meer op het aannemen van talent met de juiste vaardigheden, in plaats van zich alleen te richten op werkervaring. Professionals helpen we onder andere via het LinkedIn Learning-platform, waarbij we samen met Microsoft bijna 1.000 uur aan LinkedIn-cursussen gratis beschikbaar stellen aan onze leden. Dit om hen te helpen de vaardigheden die veel gevraagd worden door werkgevers onder de knie te krijgen."
 
*Het onderzoek werd in mei 2021 in opdracht van LinkedIn Nederland representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.000 Nederlanders van 18 tot en met 49 jaar oud, werkend in loondienst.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 De tien beste Europese steden voor een workation
 Helft supportprofessionals heeft invloed op besluiten die manager neemt
 Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leergieriger door coronacrisis: vooral vrouwen en jongeren gemotiveerd om te leren
 Een goed salaris is belangrijk, maar het wordt in weinig vacatures benoemd
 Invloed corona op arbeidsmarkt: banen in e-commerce en klantenservice in opkomst
 Oproep aan werkzoekenden: ga solliciteren!
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
De mentale antenne van de topverkoper
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Werknemers richten zich tijdens pandemie op zelfsturend leren
meer top 10