zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een op zes werkenden sleept via LinkedIn nieuwe opdrachten binnen

62 procent nog terughoudend in online benaderen onbekenden

1 juli 2021 - Maar liefst zestien procent van de werkende Nederlanders haalt via zakelijke social media zoals LinkedIn nieuwe deals binnen. Dit blijkt uit onderzoek van prospex onder 1.100 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard. Het aantal succesvolle social sellers lijkt nog groter te kunnen, want maar liefst twee derde van de respondenten vindt digitaal netwerken met vreemden nog ongemakkelijk.

Werkenden tot 40 jaar presteren het best op LinkedIn. Zo haalt ruim een vijfde van hen via het sociale platform nieuwe opdrachten binnen. "Digitaal netwerken is niet anders dan fysiek netwerken," zegt Maxim Spek, oprichter en eigenaar van prospex. "Op een netwerkborrel geeft u ook niet alleen uw businesscard aan bekenden. Ik begrijp dat digitaal connecten soms lastig is of onpersoonlijk voelt voor generaties die zijn opgegroeid zonder sociale media, maar hier liggen vandaag de dag wel de kansen. Zolang u het op een integere manier en met de beste bedoelingen aanpakt, zult u zien dat anderen uw contactpoging waarderen."


 
Succes
De mate van succes hangt niet alleen af van de digitale handdruk, maar ook hoe mensen zich online profileren. Waar dertigers (elf procent) hun successen op carrièregebied weleens overdrijven, zijn zestigplussers (twee procent) veel bescheidener over hun werkprestaties. Maar liefst 36 procent van hen zit dan ook niet te wachten op connectieverzoeken van vreemden, terwijl twee derde van de jongeren daar wel voor open staat. Spek: "Dat jonge mensen via LinkedIn nieuwe klussen binnenhalen, laat zien dat Nederland klaar is voor digitaal netwerken. Daarbij kan een beetje branie in mijn ogen geen kwaad, al moet u uitkijken dat u niet de verkeerde verwachtingen schept. Als i twijfelt of u iets moet delen op LinkedIn, helpt het om altijd de informatiebehoefte van uw doelgroep in het achterhoofd te houden. Dan zit u in ieder geval goed."
 
Voordeel
Ook al leveren zakelijke platforms zoals LinkedIn regelmatig nieuwe opdrachten op, ruim een derde van de werkende Nederlanders vindt dat hun werkgever nog meer commercieel voordeel kan halen uit zakelijke social media. Vooral jongeren (52 procent) denken dat de organisatie waarvoor zij werken hierin kan verbeteren. Opvallend genoeg lijken medewerkers niet altijd bereid daar zelf bij te helpen. Zo vindt maar liefst 46 procent van de ondervraagden het vervelend om via hun persoonlijke profiel te adverteren voor hun bedrijf. Spek: "Sales draait om vertrouwen. Een vertrouwensband ontstaat niet tussen bedrijven maar tussen de mensen die er werken. Werknemers presenteren zich nu eenmaal liever als individu dan als uithangbord van hun bedrijf. Daarom delen de meeste mensen liever persoonlijke werksuccessen dan commerciële berichten van hun werkgever op een platform als LinkedIn. Bovendien werkt dit, want andersom lezen we ook liever persoonlijke verhalen dan corporate berichtgeving."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
 Commercieel verantwoordelijken: “LinkedIn meest waardevolle saleskanaal voor 2021''
 Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
 Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10