zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel

Haal het meeste uit uw LinkedIn profiel

10 augustus 2020 - Leiders die actief zijn op LinkedIn weten hoeveel tijd het kost om online aanwezigheid op te bouwen. Content publiceren, contact opnemen met doelgroepen en contact onderhouden met verschillende belanghebbenden is niet eenvoudig. Hoe kunt u efficiënt monitoren wie u bereikt met uw inhoud en snel opvolgen om connecties te onderhouden en sales uit LinkedIn te halen?

Galimir Dilkin, oprichter van Connected Circles, legt uit hoe data storytelling leidinggevenden helpt om resultaat uit hun LinkedIn-profiel te halen.


 
Zakendoen draait om vertrouwen
"Een van de belangrijkste valuta van vandaag voor elk bedrijf is vertrouwen - van consumenten, werknemers, partners en alle andere relevante belanghebbenden. Naarmate het vertrouwen van merken naar mensen verschuift, wordt van leiders verwacht dat ze zichtbaar, toegankelijk en menselijk zijn. Digitale communicatie via professionele platforms zoals LinkedIn biedt leiders een van de meest effectieve en efficiënte manieren om al hun belanghebbenden aan te spreken en vertrouwen op te bouwen," begint Dilkin.
 
Belangrijke LinkedIn analytics
Een LinkedIn dashboard moet volgens Dilkin een aantal zaken omvatten voor een leidinggevende om meer resultaat uit het LinkedIn profiel te halen.
"Het begint met inzicht in de prestaties van het eigen profiel en de eigen posts. Als deze resultaten worden opgenomen in een interactief dashboard kunt u eenvoudig testen welke content wel en niet werkt. Dit leidt tot bruikbare inzichten, waarop u de content strategie kunt aanpassen."
Resultaat halen uit LinkedIn gaat echter verder dan het analyseren van alleen de eigen posts.
"Wat u zegt, doet er alleen toe in de context waarin het gezegd wordt. Een ander belangrijk aspect van thought leadership is daarom een overzicht van wat uw collega's zeggen en wat de concurrentie deelt. Dit geeft u als leidinggevende weer aanknopingspunten voor het formuleren van eigen posts."
 Succes op LinkedIn draait daarnaast ook om waardevolle verbindingen. "Kijk met een strategisch oog naar doelen en categorieën van mensen waarmee u in contact wilt komen. Een goede visualisatie van netwerkgroei geeft inzicht in de acceptatiegraad van uw profiel en legt segmenten in uw doelgroep op basis van functie bloot. Met deze kennis kunt u content bijsturen. Een overzicht van de meest recente connecties en berichten maakt het makkelijker om met hen te communiceren en berichten op te volgen," aldus Dilkin.
 
Data storytelling
Het achterhalen van deze data en een visualisatie daarvan leidt echter niet altijd tot actie, omdat het vaak lastig is de juiste vervolgstap uit die rapporten te ontwaren. Data storytelling zet rapporten om in verhalen, met als doel eenvoudig inzichten uit data te kunnen halen en zo bij te dragen aan snellere en betere besluitvorming.
"Als data storytelling goed wordt uitgevoerd, kan iedereen, op elk niveau, data begrijpen en acties ondernemen op basis van de inzichten uit die data," vertelt Dilkin. Hij geeft een voorbeeld: "Toucan Toco versterkt met data storytelling het begrip en het gebruik van data, zodat niet alleen managers, maar álle medewerkers inzichten uit data kunnen halen. Dit werkt net als iedere andere app die u op uw smartphone heeft. Zo’n gebruiksvriendelijk overzicht van relevante data maakt het voor u als leidinggevende zeer eenvoudig om de juiste beslissingen te nemen. In het geval van LinkedIn stelt data storytelling u in staat om relaties aan te gaan en te onderhouden, met als doel uw leiderschap en vertrouwen te versterken en zo bij te dragen aan een beter bedrijfsresultaat."
 
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot
 World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer
 Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De kracht van Storytelling: langdurig binden & boeien
 Weg met CV’s en brieven!
 Marketing- en salesmensen zien LinkedIn als waardevol salesmedium
 LinkedIn tips voor managers
 
 
reacties
 
Dennis  |   | 
10-08-2020
 | 
13:26 uur
Goed artikel weer!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10