zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid

Financiële sector zeer optimistisch

14 juni 2021 - Met het einde van de lockdown in zicht, verwachten Nederlandse werkgevers aanzienlijk meer personeel in te huren. Dat blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey, een onderzoek in 43 landen onder ruim 42.000 werkgevers, waarvan 612 in Nederland. Het Nederlandse netto werkgelegenheidscijfer* voor het derde kwartaal van 2021 komt uit op +negen procent.

Dit is een stijging van zes procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het netto werkgelegenheidscijfer van +9 procent betekent een stijging van dertien procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2020, het eerste kwartaal waarin de impact van COVID-19 op de arbeidsmarkt zichtbaar werd. In dezelfde periode van dat jaar kwam het werkgelegenheidscijfer namelijk uit op -drie procent.


Jeroen Zwinkels, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland: "We merken al langer dat het de goede kant op gaat met de economie. Deze cijfers bevestigen dan ook dat de arbeidsmarkt weer aantrekt. Het is duidelijk dat bedrijven perspectief hebben en groei verwachten. We zien een grote stijging van het aantal openstaande vacatures. Er is met name behoefte aan personeel in de logistiek, productie en IT. Dit biedt veel kansen voor iedereen die nog een baan zoekt. We kijken met veel vertrouwen uit naar de komende periode voor de Nederlandse arbeidsmarkt."
 
Bijna driekwart van de werkgevers verwacht tekorten
Ook geeft bijna driekwart (73 procent) van de Nederlandse werkgevers aan dat ze een tekort aan talent verwachten. Dit is vier procent hoger in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde. In Europa verwachten werkgevers de meeste tekorten in Frankrijk (88 procent), Roemenië (86 procent), Zwitserland (83 procent) en België (83 procent).
 
Eerste positieve prognoses voor horeca
In bijna alle sectoren wordt een sterke prognose voor het derde kwartaal afgegeven. De belangrijkste cijfers:
 
  • Bouw: werkzoekenden kunnen in het derde kwartaal van 2021 een sterke arbeidsmarkt verwachten. Werkgevers rapporteren een netto stijging van +dertien procent. Dat is een stijging van tien procent in vergelijking met Q2 in 2021, en tevens een flinke stijging van zeventien procent vergeleken met het derde kwartaal in 2020.
  • Productie: voor het derde kwartaal van 2021 verwachten werkgevers een netto stijging van +negen procent. Dat is drie procent hoger dan het voorgaande kwartaal en een stijging van dertien procent in vergelijking met Q3 in 2020.
  • Financiën en zakelijke dienstverlening: werkgevers verwachten grote aanwervingsactiviteit in het derde kwartaal met een netto werkgelegenheidsvooruitzicht van +vijftien procent. De vooruitzichten stijgen met dertien procent in vergelijking met voorgaande kwartaal en met zeventien procent in vergelijking met Q3 in 2020.
  • Restaurants en hotels: met een netto werkgelegenheidsvooruitzicht van +6 procent zien we de eerste positieve prognose na anderhalf jaar. Een zeven procent verbetering van de vooruitzichten op kwartaalbasis en een stijging van 42 procent vergeleken met deze tijd een jaar geleden.
  • Groot- en detailhandel: werkzoekenden kunnen in het derde kwartaal van 2021 een gematigd aanwervingsklimaat verwachten. Werkgevers geven een netto werkgelegenheidsprognose van + zes procent af. De aanwervingsplannen verbeteren kwartaal-op-kwartaal in 2021 met drie procent en zijn zeven procent sterker in vergelijking met het derde kwartaal van 2020.
De volledige versie van de ManpowerGroup Employment Outlook Survey is te downloaden via: www.manpowergroup.com/meos. De werkgelegenheidsverwachting voor het vierde kwartaal van 2021 wordt op 14 september 2021 bekendgemaakt.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
 Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
 Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers verwachten dit kwartaal drie procent stijging werkgelegenheid
 Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
 Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
 Nederlandse werkgevers minder positief over werkgelegenheid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Tips voor een veilige werkplek, ook tijdens de vakantieperiode
Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken
Bedrijven worstelen met innoveren omdat ze data niet effectief kunnen gebruiken
Toptalent aantrekken en behouden met een ‘employee first’ bedrijfscultuur
Wekelijkse aantal cyberaanvallen wereldwijd gestegen met 32 procent
De grootste frustraties en uitdagingen voor IT-systeembeheerders
Dit is hoe je cybersecurity op de kaart zet bij het management
Ongetrainde medewerkers vormen gapend gat in cybersecurity
Wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af
Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's
meer top 10