zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Coderen net zo belangrijk als leren lezen of schrijven

De vraag naar goede medewerkers met de benodigde vaardigheden zal altijd blijven

2 juni 2021 - We bevinden ons midden in een revolutie waarin elk bedrijf uit elke industrie, gewild of ongewild, een transformatie ondergaat. Gedreven door veranderende marktomstandigheden en nieuwe behoeften van klanten en medewerkers, volgen innovaties in technologie elkaar in rap tempo op en gaan ontwikkelingen in machine learning, IoT, Artificial Intelligence, virtual reality en robotics razendsnel.

Deze technologieën verbinden de fysieke en digitale wereld en veranderen daarmee de manier van produceren, van werken en de manier waarop klanten bediend worden. Nieuwe technologieën vragen echter ook om nieuwe digitale vaardigheden.Aanpassen aan digitale vereisten
"Bedrijven realiseren zich meer dan ooit dat dit het moment is om zich aan te passen aan de hedendaagse digitale vereisten. Dit vergt echter wel een investering. Niet alleen in technologie, maar ook in de vaardigheden van mensen om met die technologie om te gaan," zegt Michiel van Vlimmeren, General Manager van Salesforce in Nederland. Uit een vorig jaar uitgevoerd Salesforce-onderzoek onder leidinggevenden naar hun perceptie van de toekomst van werk, geeft driekwart van hen aan dat ze nog niet ten volle profiteren van de nieuwe digitale technologieën die ze hebben geïmplementeerd.
Uit dat onderzoek kwam ook dat 70 procent van de Nederlandse leidinggevenden denkt dat werknemers niet alleen nu, maar permanent nieuwe vaardigheden nodig hebben. Denk hierbij aan veel gezochte hard skills zoals data analytics, coderen, het ontwikkelen van software of apps bouwen. In de nieuwe, digitale economie zullen deze vaardigheden net zo belangrijk zijn als het vermogen om te lezen en te schrijven.
Van Vlimmeren: "De nieuwe realiteit leert ons ook dat soft skills net zo belangrijk zijn. Natuurlijk hebben organisaties teams nodig die zich de voordelen van nieuwe technologie snel eigen maken, maar ze zijn ook afhankelijk van werknemers die meer kunnen dan complexe problemen oplossen. Nederlandse zakelijke leiders geven niet voor niets prioriteit aan nieuwe vaardigheden - zoals samenwerken (50 procent), emotionele intelligentie (39 procent) en interpersoonlijke vaardigheden (34 procent) - in de nasleep van de pandemie. Voor een toekomstbestendige en concurrerende beroepsbevolking het essentieel dat bedrijven een rol spelen en investeren in het opleiden van hun mensen. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zich eventueel te laten om- of bijscholen. Maar dat is niet alles; de toekomstige beroepsbevolking moet worden klaargestoomd voor de banen waar de grootste vraag naar is. Overheden, onderwijsinstanties en bedrijven moeten hier samen in optrekken."
De vraag naar goede medewerkers met de benodigde vaardigheden zal altijd blijven, denkt Van Vlimmeren. "Door te zorgen dat onderwijs goed aansluit bij het professionele leven en iedereen dezelfde kansen te geven, blijft niemand achter. Bedrijven kunnen zo een belangrijke rol spelen in het vormgeven van de arbeidsmarkt en bijdragen aan het succes voor iedereen, van medewerkers tot organisaties tot aan de economie in zijn geheel, in een nieuw tijdperk."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
 Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
 70 procent Europese organisaties zet al AI in
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een carrière in cybersecurity: vijf tips
 Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
  Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
 Bijna helft professionals mist cruciale toekomstbestendige vaardigheden
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Bedrijven tonen sterke weerstand tegen technologische transformatie
Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
NBBU: SER-akkoord leent zich voor voortzetten gesprekken uitzend-cao
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
meer top 10