zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een carrière in cybersecurity: vijf tips

Experts in cybersecurity gewilder dan ooit

5 mei 2021 - Meer dan ooit is er veel vraag naar experts in cybersecurity, een branche die zeer breed is met een verscheidenheid aan benodigde vaardigheden. Bovendien is cybercriminaliteit 24-7 actief en ontwikkelt de technologie zich in een steeds hoger tempo.

Daarom heeft Michael Heering van SANS Institute vijf tips opgesteld voor iedereen die overweegt zijn/haar carrière een vliegende start te geven binnen het enerverende werkveld van cyberbeveiliging.


 
# 1: Maak gebruik van gratis content
Een computer en een goed werkend netwerk zijn alles wat nodig is om webcasts en YouTube-video's te bekijken, blogs te lezen en te beginnen met Googlen als iets de interesse wekt. En vergeet podcasts of clubhuis niet! Deze gratis bronnen worden zo populair dat het moeilijk is om ze te negeren.
 
# 2: Bouw skills op
Het is belangrijk om kerncompetenties onder de knie te krijgen en praktijkervaring op te doen. Daarom is het van wezenlijk belang om vertrouwd te raken met Windows, Linux, programmeertalen en netwerken. Er zijn veel gratis Capture-the-Flag-toernooien en uitdagingen die geïnteresseerden in staat stellen om al spelend te leren.
 
# 3: Leer experts kennen (en zoek een mentor)
Experts en mentoren kunnen een wereld aan tools, onderwerpen en evenementen openen. Daarom is het belangrijk om kennis te maken met deze groep. Deze mensen kunnen meer worden dan ‘slechts’ docenten: ze zullen iedereen motiveren en inspireren in dit zeer uitdagende werkveld. Het is ook praktisch om iemand te hebben met wie ideeën kunnen worden uitgewisseld.
 
# 4: Woon (gratis) evenementen bij
Niet alles in het leven is gratis, maar er zijn gratis IT-securityconferencties en vele daarvan plaatsen de content daarna online. Diverse opleiders bieden een verscheidenheid aan virtuele summits, workshops, ronde tafels en webcasts aan die gratis bij te wonen zijn. Ga daarom op zoek naar die bijeenkomsten die bij het eigen interessegebied passen. Het is een geweldig uitgangspunt voor het maken van plannen om kennis, praktische vaardigheden en connecties in de branche te verbeteren.
 
# 5: Maak contact met ‘de gemeenschap’
LinkedIn is essentieel voor het uitbreiden van het werkgerelateerde netwerk, maar er zijn veel andere mogelijkheden om in contact te komen met (beveiligings)communities en betrokken te raken bij groepen, meetups en forums. Zoek hen dan ook op en leg verbinding.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verzekeren van cyberrisico’s onder druk
 Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
 Back to the office: de implicaties voor security
 Ook cyberhygiëne onmisbaar in tijden van social distancing
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10