zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot

Managementstijl door corona niet veranderd

7 mei 2021 - Het merendeel van de managers maakt zich tijdens het thuiswerken geen zorgen over de productiviteit van zijn medewerkers. Slechts vijftien procent controleert regelmatig of medewerkers wel daadwerkelijk aan het werk zijn. Ruim een vijfde (21 procent) is zelfs van mening dat zijn team te veel werkt.

Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Een kleine groep gaat het managen op afstand wat minder goed af. Zo geeft veertien procent aan de controle in zijn managementrol te zijn verloren tijdens het thuiswerken. Ook heeft zestien procent zijn medewerkers het afgelopen jaar nauwelijks gesproken door de coronacrisis.


 
Coachen en organiseren blijven belangrijk
De coronacrisis lijkt de managementstijl van managers niet aanzienlijk te hebben veranderd. Managers zien zichzelf sinds de coronacrisis voornamelijk als een coachende manager (48 procent), gevolgd door het zijn van een organiserende manager (27 procent). Het zijn van een leidende (veertien procent) en ondernemende manager (tien procent) is minder populair. Dit was voor de coronacrisis ook zo. Werkend Nederland lijkt hier min of meer hetzelfde over te denken. Uit Het Nationale Management Onderzoek blijkt dat werkenden hun managers vooral als coachend (35 procent) en organiserend (26 procent) bestempelen. Minder vaak zien ze hun managers als een ondernemende (22 procent) of leidende manager (zeventien procent).
Rob Rijbroek, directeur ISBW: "Het doet me goed dat het vertrouwen van managers in hun team zo hoog is. Het is belangrijk om dit vertrouwen als manager ook uit te spreken. Zorg daarnaast dat u goed in contact blijft met medewerkers. Houd een vinger aan de pols, zoek elkaar regelmatig op en luister naar elkaar. Dit zijn voornamelijk zaken die vallen onder de rol van de coachende manager. Deze rol is altijd belangrijk, maar momenteel misschien nog wel meer dan normaal. Zeker nu is het cruciaal om op de hoogte te zijn van hoe het met een medewerker gaat. Alleen op die manier kunt u op tijd hulp of ondersteuning bieden waar nodig." 
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Thuiswerken vraagt om zorg, aandacht en ergonomie
 Thuiswerkers snakken naar echt contact met werkgever
 'Medewerkers zijn verrassend betrokken en zorgwekkend gefrustreerd´
  Online samenwerken met uw team: drie tips
 
 
reacties
 
Loodgieter Ronse  |   | 
9-05-2021
 | 
18:41 uur
In onze stiel is het jammer genoeg niet mogelijk om van thuis uit te werken. Maar ik begrijp wel dat het vertrouwen groot is, moet kunnen!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10