zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips voor een digitale lenteschoonmaak voor uw foto’s en video’s

Selecteer, deel en sla op

6 mei 2021 - Na de winter ervaren veel mensen lentekriebels en daarmee gaat ook de welbekende lenteschoonmaak in huis gepaard. De meeste mensen denken dan aan een grondige poetsbeurt van de ramen, keukenkastus of zelfs de hele zolder. Toch kan deze periode een uitgelezen kans zijn om ook u smartphone en alle opgeslagen foto’s eens grondig aan te pakken.

Onze mobiele fotogalerij wordt dagelijks gevuld met foto’s en video’s die we zelf nemen, maar ook door schermafdrukken, gifus en ander beeldmateriaal dat we via WhatsApp met elkaar delen. Op den duur wordt dat een gigantische lijst aan beeldmateriaal die daarmee ook veel geheugen op uw mobiele telefoon inneemt. Aangezien foto’s en video’s vaak dierbare herinneringen zijn, geeft Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Technology, advies over hoe u een lenteschoonmaak toepast op uw mobiele fotoalbums.



1. Sorteer uw foto’s
Maak mappen aan zodat u niet verdwaalt in een oerwoud aan foto’s. Dat kan bijvoorbeeld een map per jaartal zijn, die u dan onderverdeelt in submappen per maand, of een map per onderwerp die u dan ook weer verdeelt in extra submappen. Een app die hierbij hulp biedt, is Slidebox: in één beweging swipet u  de foto’s in de juiste categorie of in de prullenbak. Op die manier wordt zoeken naar een foto opeens een stuk makkelijker én sneller.

2. Durf te deleten
Heb u verschillende versies van hetzelfde fotomoment? Houd dan de mooiste foto’s en verwijder alle anderen. Ook foto’s die wat slechter zijn van kwaliteit, of die maar half gelukt zijn, kunt u beter van uq telefoon wissen. Dit kan u heel makkelijk ‘anytime and anywhere’ doen zodat u nadien niet eindeloos hoeft te scrollen door rijen van soortgelijke foto’s. U zult zien dat dit stiekem ontzettend veel geheugen scheelt.

3. Verplaats u foto’s naar een centrale plek
Wanneer u een selectie hebt gemaakt van de foto’s en video’s die u wilt houden, verplaatst u ze naar een cloudopslagdienst zoals bijvoorbeeld iCloud of Google Foto’s.  uw dierbare momenten zijn dan veilig om ze opnieuw te bekijken waar en wanneer u maar wilt. Op die manier heb u ook direct weer plaats vrijgemaakt op u telefoon voor nieuwe, waardevolle herinneringen.

4. Een extra back-up kan nooit kwaad
Extra veiligheid inbouwen is verstandig. Bewaar daarom u meest dierbare foto’s en andere mediabestanden op een externe harde schijf die u thuis bijhoudt. Zorg dat u de harde schijf regelmatig bijwerkt. Mocht u telefoon het plotseling begeven, zonder een reservekopie te hebben gemaakt, dan is het niet zo dat u alles kwijt bent.
Met deze vier tips is een digitale opschoonbeurt voor de foto’s op uw telefoon erg makkelijk. Het hoeft u niet veel tijd en energie te kosten én u maakt direct ruimte vrij voor nieuwe, speciale herinneringen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wereld Back-up Dag: Raak nooit meer uw favoriete bestanden kwijt
 42 procent van alle organisaties ondervond downtime door dataverlies
 Mannen back-uppen veel vaker dan vrouwen
 Kwart maakt nooit back-up van smartphone
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10