zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wereld Back-up Dag: Raak nooit meer uw favoriete bestanden kwijt

Maak geregeld een back-up

1 april 2021 - We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we zijn onze smartphone verloren, we hebben een harde schijf die is gecrasht of we hebben te maken met een virus dat onze laptop binnendringt. Dan slaat de paniek toe, want u bent mogelijk al uw favoriete herinneringen, foto’s of andere belangrijke bestanden kwijt! Hoe voorkomt u dit doemscenario?

Heel simpel: maak geregeld een back-up. Niet gewoon één enkele back-up, maar minstens drie kopieën van belangrijke bestanden – het originele bestand, de back-up en de back-up van de back-up. Better safe than sorry! Gisteren was het 'Wereld Back-up Dag', hét ideale moment om een back-up te maken van al u belangrijke bestanden. Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Technology, geeft drie tips zodat u uw digitale gegevens veilig kan stellen.Sla u bestanden op in de cloud
Allereerst is het verstandig om bestanden op verschillende plekken op te slaan. De cloud is hier één van. Dropbox, Google Drive, iCloud en OneDrive zijn handige platformen voor het maken van een kleine back-up. U stelt het platform in naar voorkeur en wanneer het apparaat verbinding maakt met het internet, worden belangrijke documenten gesynchroniseerd. Wanneer er per ongeluk bestanden zijn verwijderd, biedt de cloud ook de mogelijkheid om middels de functie 'bestandsherstel' verwijderde bestanden terug te zetten.

Lokale back-up
Een andere optie voor het maken van een back-up, is het gebruiken van lokale opslag. Dit is een fysieke reservekopie van digitale bestanden op een harde schijf. Dit kan zowel op een SSD harde schijf, als op een USB-flash drive, een Micro SD kaart of een SD-kaart. Het is hierbij wel van belang dat de harde schijf meer ruimte moet hebben dan het apparaat waarvan een back-up gemaakt wordt. Ook is het aan te raden om encryptie (dataversleuteling) toe te passen, waardoor w data onleesbaar worden voor anderen. 

Online back-up
Een combinatie van een lokale back-up en online back-up beschermt u voor 99 procent tegen potentieel gegevensverlies. Als aanvulling op een back-up in de cloud en een lokale back-up, kun u er ook voor kiezen om data op te slaan op u PC zelf. Windows-gebruikers kunnen een reservekopie maken via ‘File History’. Mac-gebruikers kunnen dit doen via ‘Time Machine’. De reservekopieën worden automatisch gemaakt zodra er een harde schijf wordt gedetecteerd en deze back-ups worden voortgezet totdat die harde schijf vol is.
"Back-uppen wordt helaas nog te vaak vergeten of uitgesteld. Toch balen we altijd wanneer we kostbare bestanden verliezen," zegt Niels Burnet. "Door geregeld een back-up van
bestanden te maken, hebt u altijd uw kostbare data bij u, want Kingston Is With You. 'Wereld Back-up Dag' is het uitgelezen moment om dit belang nogmaals te benadrukken."
 


 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 De uitdagingen van de nieuwe werkwereld
 Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien
 Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden
 

Gerelateerde nieuwsitems

 42 procent van alle organisaties ondervond downtime door dataverlies
 Mannen back-uppen veel vaker dan vrouwen
 Kwart maakt nooit back-up van smartphone
 'Vertrouw niet op de back-up, maar controleer hem´
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Aangeklaagd door cliënt wegens een beroepsfout: wat nu?
reacties
Lynk&Co 01 (1) 
Werknemers hoeven niet altijd bereikbaar te zijn (1) 
Werknemer vindt dat werkgever verantwoordelijk is voor werkgeluk (1) 
Foute kersttrui populair, maar niet op op de werkvloer (1) 
Kantoren en werkvormen veranderen radicaal (4) 
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein (1) 
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
top10
Alle obstakels voor de digitale transformatie van tafel
Nieuwe blik op security nodig in hybride wereld
Klaar met ransomware? Check dan deze vijf best practices
Samenwerking CIO-CFO stimuleert bedrijfstransformatie
Het werk van de toekomst: welke van deze vijf banen heb jij in 2030?
De uitdagingen van de nieuwe werkwereld
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest
Rapport benadrukt belang van gelijke kansen en mogelijkheden voor hybride werknemers
Oganisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren
Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien
meer top 10