zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mannen back-uppen veel vaker dan vrouwen

Vergrendel uw usb-sticks met een wachtwoord

5 augustus 2019 - Waarschijnlijk weet u inmiddels wel dat het verstandig is om regelmatig een back-up te maken van belangrijke documenten en memorabele foto’s. Laptops en telefoons gaan nog wel eens stuk of worden gestolen.

Uit onderzoek van Kingston Technology blijkt dat het grootste deel (27 procent) maandelijks back-upt en 21 procent zelfs wekelijks. Als we dit percentage nader bekijken, blijkt echter dat mannen back-uppen serieuzer nemen dan vrouwen. Zo maakt 64 procent van de mannen wekelijks een back-up tegenover slechts 35 procent van de vrouwen.


Ondanks dat het merendeel van de ondervraagden regelmatig een back-up maakt, heeft meer dan een derde (35 procent) weleens dierbare foto’s en/ of belangrijke documenten verloren.

Vakantiefoto's weg
In de vakantieperiode worden de mooiste foto’s gemaakt: momenten die u nooit meer wil vergeten worden zo voor eeuwig vastgelegd. Wanneer u uw toestel kwijtraakt, gaat daarmee vaak dan ook meer verloren dan u lief is. De noodzaak om regelmatig een back-up te maken voel u meestal pas als het te laat is. Het verlies van dierbare foto’s is voor velen dan ook een enge gedachte, aangezien deze tastbare souvenirs vaak bijdragen aan de herinnering aan iets of iemand. Foto’s worden dan ook niet voor niets de tentstokken van ons geheugen genoemd. Ferdi van der Zwaag, Team Leader Benelux bij Kingston: "Om al uw herinneringen, maar ook belangrijke documenten veilig te stellen, adviseren we om minimaal maandelijks een back-up te maken van al uw apparaten (ook de camera). En als u iets echt niet kwijt wil, kunt u het beter direct veilig stellen via een back-up."

Cloud, externe schijf of USB-stick
Het merendeel van de ondervraagden (52 procent) gebruikt online clouddiensten om een back-up te maken, zoals Dropbox, Google Drive of iCloud. Gevolgd door harde schijven, SD-kaarten en USB-sticks. Van der Zwaag vervolgt: "Mocht u een externe schijf of USB-stick gebruiken voor uw back-up, let er dan op dat deze vergrendeld is met een wachtwoord. Mocht u een echte pechvogel zijn en ook uw back-up kwijtraken of verliezen, dan is deze in ieder geval goed beveiligd, zodat anderen geen toegang hebben tot uw belangrijkste documenten en intiemste foto’s."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Privacy op mobiele devices te grabbel
 Kwart maakt nooit back-up van smartphone
 'Vertrouw niet op de back-up, maar controleer hem´
 Wat is cloud backup en wat moet u ermee?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10