zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties

Drie op de vijf C-level executives rekent volledig op jong talent voor frisse bedrijfsideeën

4 mei 2021 - Ruim twee op de vijf (44 procent) C-level executives geeft aan dat IT een vertragende factor is binnen hun organisatie, terwijl ze nu juist snel willen en moeten inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 153 C-level executives. Zo geeft 48 procent aan dat verouderde automatisering en legacy-systemen groei en innovatie in de weg staan.

Dit is volgens de helft van de respondenten te wijten aan het feit dat er te veel tijd wordt besteed aan dagelijks terugkerende werkzaamheden. Waar IT juist nu de opdracht heeft om business innovatie mogelijk te maken, blijft het vooral steken op de waan van de dag. 


 
IT-fundament niet op orde
De wens om door te groeien naar een flexibele en wendbare organisatie die snel kan inspringen op nieuwe kansen en veranderende marktomstandigheden is bij veel organisaties evident. Het onderzoek wijst echter uit dat het overgrote deel nog niet in staat is om te innoveren omdat zij menen dat het IT-fundament niet op orde is. Zij zijn van mening (53 procent) dat de organisatie eerst dit fundament op orde moet brengen, voordat er verder gekeken kan worden naar innovatie en disruptieve technologie. Deze gedachtegang is een misvatting: het fundament moet eruit. Het is niet slim om te blijven hangen in een legacy-omgeving, zegt ook één op de drie respondenten. Zij begrijpen dat u direct moet profiteren van opkomende technologieën. Hoe langer u wacht hoe lastiger het wordt om trends bij te houden. 
 
Broedplaats voor jong talent
Buiten het feit dat het bijhouden van trends en nieuwe ontwikkelingen bijdraagt aan een moderner IT-fundament, vergroot het ook de kans dat jong talent ervoor kiest zich te binden aan uw organisatie. De meerderheid van de ondervraagden pleit dan ook voor jong talent: drie op de vijf rekent volledig op frisse bedrijfsideeën uit de koker van deze generatie. Alhoewel niet alle ondervraagden een hoge pet op hebben van hun IT-afdelingen, vinden zij wel dat hun organisatie volstaat als broedplaats voor nieuw talent. Ook raadt driekwart zijn eigen organisatie aan bij deze groep die zich verder wil ontwikkelen en vindt 76 procent dat zij voldoende innovatieve plannen en tools te bieden hebben.  
Joost van Wieringen, Manager Strategie & Innovatie bij Telindus: "Als organisatie weet je dat innoveren een must is om onderscheidend te blijven. Maar ook om de dienstverlening in lijn te brengen en te houden met de verwachtingen van onder andere de klant en het binnenhalen en behouden van nieuw talent. Uit het onderzoek kunnen we concluderen dat het merendeel van de ondervraagde organisaties veel last heeft van een verouderde IT-omgeving die innovatie in de weg staat. Mijn advies is: wacht niet langer en neem afscheid van het IT-fundament dat u verhindert om in te spelen op de business van morgen. Zeker nu we leven in een tijd waarin onzekerheid over de toekomst groot is. Juist dan moet u als organisatie kunnen richten op de core dienstverlening en kunnen vertrouwen op een degelijk en veilig IT fundament. Om zo vervolgens wendbaar en flexibel in te kunnen spelen op de behoefte van uw klant, client of de burger."
 
Het volledige onderzoeksrapport, getiteld ‘IT van vandaag staat de business van morgen van weg’ is hier te downloaden.
 
 
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Het einde van 9 tot 5?
 Pandemie inspireert tot duurzamer leven
 Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
 45 procent C-level executives voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor falen IT
 Grote knowledge gaps in IT remmen innovatie en ontwikkeling
 CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
 
 
reacties
 
Anton Schaerlaeckens  |   | 
5-05-2021
 | 
10:26 uur
De dynamiek van legacy systemen is niet meer van deze tijd. Ook kun je niet verwachten dat eigen IT-afdelingen de knowhow bij kunnen houden van nieuwe ontwikkelingen. IT zou moeten zorgen dat het landschap duidelijk is waarin de organisatie kan opereren. Daarbij de voorkeur om het aantal systemen te minimaliseren vanuit het oogpunt gebruikersgemak. Met ERP aan de ene kant van het spectrum en de Office365 aan de andere kant zijn er legio mogelijkheden om dit te verwezenlijken.
En het gaat pas echt werken als je de verbinding tussen ERP en Office365 kunt maken met een low code interface (te onderhouden door eindgebruikers niet door IT.)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10