zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Twee derde bedrijven wijzigt bedrijfsmodel om werknemerservaring te verbeteren

Bijna helft bedrijven plant tech-investeringen om werkplek te verbeteren

22 april 2021 - Twee derde (66 procent) van de bedrijven in de EMEA-regio is van plan om een ander bedrijfsmodel in te voeren dan vóór de Covid-19-pandemie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Unisys. Een meerderheid (61 procent) van de organisaties stelt dat nieuwe modellen bedoeld zijn om de veiligheid van werknemers te garanderen en om meer productiviteit te realiseren (47 procent).

Bijna twee derde (64 procent) zegt dat de belangrijkste drijfveer het creëren van een betere algehele werknemerservaring is. De resultaten van dit onderzoek staan in het whitepaper "Digital Workplace Insights™: Seeking Digital and Experience Parity to Support the Hybrid Workforce" van IDC, dat gesponsord is door Unisys.


 
Zorgen over remote werken verschillen aanzienlijk
Over het algemeen zijn werknemers positiever over de nieuwe werksituatie dan zakelijke beslissers. Een derde (33 procent) van de werknemers ziet helemaal geen of slechts enkele merkbare uitdagingen die gepaard gaan met werken op afstand. Zakelijke beslissers maken zich meer zorgen, met name over de praktische aspecten die komen kijken bij het remote werken. Zo maakt 38 procent van de zakelijke beslissers zich druk over zowel communicatie en samenwerking, als een gebrek aan zichtbaarheid voor het management en mogelijke problemen bij de toegang tot gegevens. Dit staat tegenover respectievelijk slechts 24, 7 en elf procent van de werknemers die zich hier zorgen over maakt.
 
Productiviteit blijft hoog
Ondanks hun bezorgdheid vindt twee derde (66 procent) van de zakelijke beslissers werken op afstand even productief – of zelfs productiever – dan werken vanuit een bedrijfslocatie. Om hiervan te profiteren, is 42 procent van de bedrijven van plan om gerichte investeringen te doen. Zo willen ze groei genereren en innovatie stimuleren om te kunnen gedijen in een post-Covid-tijdperk. Hierbij worden 5G (48 procent), IoT (46 procent), AI (52 procent) en moderne beveiligingsplatforms (40 procent) gezien als de grootste voordelen voor de werkomgevingen van organisaties in de komende vijf jaar.
"De echte uitdaging voor IT is het realiseren van een gelijkwaardige ervaring voor alle werknemers, ongeacht op welke locatie ze werken," zegt Kevin Turner, EMEA Digital Workplace Strategy Lead bij Unisys. "Dit betekent dat alle werknemers altijd en vanaf ieder apparaat in staat moeten zijn om een eigen manier van werken te vinden die productiviteit en innovatie stimuleert. AI, automatisering, analytics en proactieve probleemoplossing maken deel uit van een bredere reeks technologieën en processen die nodig zijn om dit te bewerkstelligen. Dit onderzoek laat zien dat veel bedrijven vooruitdenken door een werkplek te creëren die niet alleen productiever, maar ook beter voor hun werknemers is."
 "Een van de dingen die we in 2020 gezien hebben, is dat de meeste organisaties hun technologie, processen en beleid snel aanpasten om hybride manieren van werken te ondersteunen," aldus Holly Muscolino, research vice president, content strategies and the future of work bij IDC. "Inmiddels weten we dat er voor de meesten geen terugkeer zal zijn naar de bedrijfsmodellen van 2019. Wereldwijd gezien blijven werknemers op afstand bijna een kwart van de beroepsbevolking uitmaken, zij het met enige verschillen tussen sectoren. Een hybride personeelsbestand zal dus van blijvende aard zijn. Daarom is het belangrijk dat organisaties de tijdelijke veranderingen die ze in 2020 hebben doorgevoerd, permanent maken."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
 COVID-19 debet aan stijging politieke risico’s in thuislanden Nederlandse handelspartners
 40 procent van de jonge werknemers staat al met één been buiten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden
 Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis
 'Medewerkers zijn verrassend betrokken en zorgwekkend gefrustreerd´
 Zonder bruikbare data geen Future of Work
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget (2) 
Van 1001 wachtwoorden naar nul? (1) 
Nissan NV200 (1) 
Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot (1) 
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
top10
Verbeter uw supply chain, verbeter uw klantervaring
Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professional heeft geen idee wat het is
Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot
Werkende prefereert goed luchtreinigingssysteem boven coronavaccinatie
Vier tips voor een digitale lenteschoonmaak voor uw foto’s en video’s
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget
World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer
Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen
Covid, cyber, compliance en ESG zijn de grootste risico's voor de financiële dienstensector
De cyberdreiging van vaccinaties
meer top 10