zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis

Ruim kwart technische bedrijven zag in 2020 omzet stijgen

31 maart 2021 - De technische branche kijkt positief uit naar 2021. Ruim de helft (51 procent) van de technische bedrijven verwacht dat in 2021 de omzet van zijn organisatie gaat stijgen. Daar staat slechts acht procent tegenover die een daling verwacht. Dit blijkt uit de TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC.

Ruim 700 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.


 
Omzet in 2020
Uit de resultaten blijkt dat de coronacrisis ook zijn sporen heeft achtergelaten in de technische branche. In 2020 zag 27 procent de omzet stijgen, bij 32 procent is de omzet gedaald. Het jaar ervoor, in 2019, steeg de omzet nog bij meer dan de helft (55 procent) van de bedrijven en zag slechts 9 procent een omzetdaling. Om toekomstige doelstellingen te halen, is ruim twee derde (69 procent) van plan om werkprocessen te optimaliseren. Zo kunnen bijvoorbeeld kosten worden bespaard. Andere populaire maatregelen die getroffen worden om doelstellingen te behalen, zijn het opleiden van medewerkers (50 procent) en het uitbreiden van producten of diensten (26 procent).
 
Personeelstekort belemmert organisatiegroei
Een meerderheid (54 procent) vindt het tekort aan technici de belangrijkste ontwikkeling binnen de branche. Bijna vier op de tien (37 procent) denkt tevens dat dit kwantitatieve tekort zal zorgen voor een stagnerende groei van de organisatie.
 John Huizing, directeur ROVC: "Ondanks dat de coronacrisis ook de technische sector geraakt heeft, blijft optimisme de boventoon voeren. Tegelijkertijd zijn er zorgen over het blijvende personeelstekort, wat de groei van organisaties kan beperken. Het opleiden van personeel biedt hiervoor uitkomst. Door middel van korte trainingen of cursussen kunnen mensen snel functioneel inzetbaar zijn, ook als ze nog geen eerdere technische ervaring hebben. Daarnaast kan bijscholing van huidige technici helpen om hen, en daarmee de technische bedrijven, in staat te stellen om mee te bewegen met ontwikkelingen binnen de branche. Dat is cruciaal om een positief bedrijfsresultaat te waarborgen en draagt bovendien bij aan de Nederlandse economie, die al genoeg onder druk staat door de coronacrisis."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht
 TMT-branche in 2021 al ruim boven pre-coronaniveaus
 Coronacrisis gaat grotendeels aan cybersecuritymarkt voorbij
 Nederlandse bedrijven potten winst op
 
 
reacties
 
Jonathan  |   | 
31-03-2021
 | 
09:24 uur
Toch gek dat er al lange tijd een tekort aan technisch personeel is en hier blijkbaar nog steeds niet voldoende actie op wordt ondernomen

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
Human Design, wie ben je werkelijk
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10