zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Coronacrisis gaat grotendeels aan cybersecuritymarkt voorbij

De security-sector staat grotendeels positief tegenover de ontwikkelingen in de nabije toekomst

26 juni 2020 - De ontwikkelingen rond het coronavirus gooien sommige sectoren volledig in de rode cijfers, terwijl andere nog nooit zulke goede omzetten hebben gerapporteerd. De cybersecurity-markt in Nederland lijkt daar precies tussen te vallen: de sector merkt op dit moment beperkte gevolgen van de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland onder haar leden.

Sommige security-bedrijven melden een omzetdaling als gevolg van de coronacrisis. Daartegenover staat een derde die een gelijkwaardige omzet boekt, en een kwart met zelfs een hogere omzet dan normaal. Wel zijn veel nieuwe opdrachten uitgesteld en is acquisitie lastiger doordat evenementen zijn afgelast en omdat klanten in specifieke marktsegmenten het juist wel zwaar hebben.


Opvallend is verder dat de meerderheid van de security-bedrijven geen gebruik maakt van steunmaatregelen van de overheid. Iets meer dan tien procent heeft bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst aangevraagd, en eenzelfde percentage doet een beroep op de NOW-regeling. 
 
Positief toekomstbeeld
De security-sector staat grotendeels positief tegenover de ontwikkelingen in de nabije toekomst. Hoewel sommige bedrijven verwachten dat de omzet in het derde kwartaal wat zal tegenvallen, denkt 20 procent van de cybersecuritybedrijven zelfs een hogere omzet te boeken dan gepland. De positieve inslag blijkt ook uit het personeelsverloop. Maar liefst 40 procent is nog altijd op zoek naar nieuw gekwalificeerd personeel. Afscheid nemen van personeel gebeurt beperkt, omdat het lastig is om in deze sector goed gekwalificeerd personeel te vinden en men goede mensen niet kwijt wil raken voor betere tijden in de nabije toekomst. 
Door de toenemende digitalisering en de huidige vlucht die het thuiswerken neemt, zien de security-bedrijven een verschuiving van de vraag naar dienstverlening. Bedrijven gespecialiseerd in veilig remote working, het opzetten van veilige cloud-omgevingen en digitale workspaces profiteren momenteel van de ontwikkelingen. 
Directeur van Cyberveilig Nederland Petra Oldengarm: "Het belang van digitalisering neemt alleen maar verder toe. Het blijft belangrijk om te investeren in cybersecurity. Dat zien we terug bij de verschillende bedrijven die hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Hoewel het verleidelijk kan zijn om in de huidige crisistijd te bezuinigen op security is juist door de toegenomen digitalisering investeren in cybersecurity geen luxe, maar een must."

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cyberaanval kost bedrijven meer geld
 Thuiswerken levert meer risico’s op voor het bedrijfsnetwerk
 IT-sector vreest meer cyberaanvallen en datalekken in het ‘nieuwe normaal’
 Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10