zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

COVID-19 vergroot wereldwijd ongelijkheid tussen mannen en vrouwen

Internationaal onderzoek laat grotere kloof tussen mannen en vrouwen zien als gevolg van de COVID-19-pandemie

11 maart 2021 - Maar liefst 98 procent van alle vrouwen wil dat mannen helpen bij het aanpakken van genderongelijkheid; minder dan de helft van de mannen is bereid om te helpen. Dat blijkt uit onderzoek van LEWIS  uitgevoerd ter ondersteuning van de wereldwijde HeForShe-beweging. Het rapport toont de impact van ongelijkheden tussen mannen en vrouwen tijdens de pandemie in dertien landen.

"Het probleem van genderongelijkheid is voor niemand een geheim meer. Dit onderzoek herinnert ons er desalniettemin aan dat de vooruitgang die de wereld heeft geboekt om deze discriminatie te bestrijden, gemakkelijk verloren gaat als we niet oppassen,"vertelt Yvonne van Bokhoven, Executive Vice President bij LEWIS. "We hebben iedereen nodig, mannen en vrouwen, om nu stappen te ondernemen. Vrouwen moet zich voor elkaar uitspreken, bondgenoten zijn en werken aan het aanpakken van genderongelijkheid."


Het probleem erkennen is niet genoeg. Vrouwen zoeken actieve steun om de ongelijkheid te bestrijden. Bijna vier op de tien vrouwen zeggen dat mannen zich moeten uitspreken tegen genderongelijkheid als ze er getuige van zijn. Een derde (33 procent) wil dat mannen meer huishoudelijke taken op zich nemen.

Duidelijke impact
De impact van de COVID-19-pandemie op vrouwen is overduidelijk:
 
  • Meer stress: 24 procent van de vrouwen gaf aan nieuwe taken te moeten aangaan als onderdeel van hun baan, vergeleken met 22 procent van de mannen. Vrouwen gaven ook aan een grotere toename te zien in hun verantwoordelijkheden op het gebied van huishoudelijk werk en kinderopvang, in vergelijking met hun mannelijke tegenhangers.
  • Minder voordelen: mannelijke werknemers zeiden dat ze meer kansen zagen voor financiële verhoging (dertien procent) dan vrouwelijke werknemers (elf procent). Meer dan een kwart van de vrouwen is het ermee eens dat ze over het hoofd zijn gezien voor een promotie, bijvoorbeeld omdat ze kinderen hebben, versus zestien procent van de ondervraagde
  • Baanonzekerheid: veertien procent van de ondervraagde vrouwen gaf aan tijdens de pandemie tijdelijk verlof te hebben gekregen, vergeleken met elf procent van de mannen, waardoor de kloof tussen werkgelegenheid en economische kansen tussen mannen en vrouwen nog groter werd.

Uit de enquête kwamen nog meer schrille contrasten naar voren. Dat blijkt onder andere uit de manier waarop genderongelijkheid door mannen en vrouwen wordt ervaren:
 
  • Gebrek aan bewustzijn: mannelijke respondenten geven, twee keer zo vaak als vrouwelijke respondenten, aan dat ze genderongelijkheid niet als een serieus probleem voor vrouwen
  • Vrijuit spreken: bijna de helft van de vrouwen zegt dat ze willen dat mannen zich uitspreken tegen genderongelijkheid wanneer ze er getuige van zijn. Vrouwelijke respondenten willen ook dat mannen naar vrouwelijke collega's luisteren over het probleem. Slechts 28 procent van de mannen geeft aan dit gevoel te delen.
  • Praten is belangrijk: ouders van dochters zijn meer betrokken bij de kwestie dan ouders van zoons. Een kwart (26 procent) van de ondervraagden zou genderongelijkheidskwesties op het werk bespreken en bijna een derde (30 procent) zou dit ook thuis bespreken.

Actie
"U hoeft geen persoonlijk slachtoffer te zijn van discriminatie om te begrijpen waarom we het moeten bestrijden," zegt Chris Lewis, CEO van LEWIS. "Het is duidelijk dat mannen meer kunnen én moeten doen om te helpen. Ze hopen dat dit onderzoek een nieuw licht werpt op de uitdagingen waarmee vrouwen dagelijks worden geconfronteerd. Zo worden we gezamenlijk sterkere bondgenoten in de strijd tegen ongelijkheid."
"Wat dit onderzoek benadrukt, is de noodzaak om nu, meer dan ooit, actie te ondernemen,"benadrukt Edward Wageni, Global Head van HeForShe. "COVID-19 heeft de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen over de hele wereld alleen maar verergerd. We spelen allemaal een belangrijke rol bij het beter opbouwen van de wereld, met gelijkheid als uitgangspunt."
Ga voor het volledige rapport naar www.teamlewis.com/nl/heforshe/
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
 Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
 Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een op de drie onderneemt bij ongelijkheid op de werkvloer zelf actie
 Meer authentiek vrouwelijk leiderschap in Nederland
 Salarisongelijkheid tussen man en vrouw overal aanwezig volgens werkend Nederland
 Nederlander onverschillig over loonverschillen man-vrouw
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
meer top 10