zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een derde overweegt nieuwe baan als gevolg van pandemie

Onderzoek Kaspersky onthult hoe werknemers hun toekomst zien

10 maart 2021 - Als gevolg van de COVID-19 pandemie overweegt 35 procent van de werknemers een nieuwe baan te zoeken in de komende rwaalf maanden. Dit blijkt uit het onderzoek van Kaspersky ‘Securing the Future of Work’. De twee grootste drijfveren voor een carrière-verandering zijn een hoger salaris (49 procent) en een goede balans tussen werk en privé (41 procent).

Ondanks de onzekerheid op de huidige arbeidsmarkt, blijven werknemers ambitieus. Bijna de helft wil het liefst zijn huidige functie behouden (48 procent), maar tegelijkertijd wil men ook graag hun werkdagen beter in hun persoonlijke leven laten passen. Door de lockdown en het werken op afstand, heeft men daarbij ook de tijd gehad om na te denken over hun carrière, ontwikkeling en het leren van iets nieuws. 


Ongeacht voor welke richting er gekozen wordt, de belangrijkste reden voor een nieuwe baan is een beter salaris (49 procent). Gevolgd door een betere balans tussen werk en privé voor 41 procent van de respondenten. Door de pandemie wordt het leven thuis met familie meer gewaardeerd, evenals het nastreven van persoonlijk interesses en hobby’s. Werknemers willen deze mogelijkheden in de toekomst behouden. 
 
Maatschappelijke betekenis
Na salaris en persoonlijk gemak, geeft 35 procent van de werknemers aan naar een baan te streven met meer maatschappelijke betekenis en impact. Door de gebeurtenissen in 2020 is het aannemelijk dat werknemers meer zijn gaan nadenken over hun huidige baan, wat belangrijk is op werk en daarbuiten. Hierdoor is men bewuster gaan nadenken waar en hoe men tijd spendeert.
"Door het heroverwegen van behoeften en capaciteiten creëren mensen een nieuwe realiteit op werk. Ongeacht of men van baan wil veranderen of niet: men wil de voordelen van de huidige situatie - thuis werken en een betere balans tussen werk en privé –behouden. Echter, om dit te realiseren moeten werknemers de juiste mentaliteit aannemen, flexibel(er) zijn en slimmer werken. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat ze hun werkomgeving goed op orde hebben en verantwoordelijkheid nemen voor de betrouwbaarheid en veiligheid ervan. Uiteindelijk kan dit zelfs een voordeel opleveren voor de werkgever," aldus Sergey Martsynkyan, Head of B2B Product Marketing voor Kaspersky.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Twintig procent werkzoekenden bereid te verhuizen voor nieuwe baan
 Helft werkzoekenden heeft tijdens tweede coronagolf weinig vertrouwen in vinden nieuwe baan
 De vacaturesite is anno 2020 effectiever dan het netwerk
 Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10