zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Nieuw' kabinet toont vertrouwen techkampioenen

Hoopvolle beloftes tijdens politiek debat over investeringen in start- en scale-ups

9 maart 2021 - Investeren in nieuwe techkampioenen is onoverkomelijk voor een ‘slimme economie’ in de toekomst. Dat bleek uit het techdebat dat dinsdagmiddag 2 maart op initiatief van Techleap.nl en de Dutch Startup Association (DSA) live werd uitgezonden op RTL Z.

Een fonds waar start- en scale-ups met goede ideeën kunnen aankloppen, meer diversiteit in de wereld van de technologie, fiscaal stimuleren van durfkapitaal, accreditatie van codeerinstituten en het aantrekkelijk maken van  medewerkersparticipatie. De uitkomsten van het techdebat zijn veelbelovend.


Tech wordt steeds belangrijker voor onze economie en samenleving. In alle sectoren komen er nieuwe spelers die meer waard zijn dan bedrijven die deze sectoren lang gedomineerd hebben. Maar, doen we voor deze spelers wel genoeg, vraagt Constantijn van Oranu zich af. Als ambassadeur van het Nederlandse startup ecosysteem, was hij tijdens het debat te gast in de studio. 
Kandidaat-Kamerleden Mona Keijzer (CDA), Matthijs van Neerbos  (PvdA), Steven van Weyenberg (D66), Tom van der Lee (Groenlinks), Renske Leijten (SP) en Dennis Wiersma (VVD)  debatteerden over de ontwikkeling van techkampioenen in eigen land, de inzet van de overheid voor een sterker tech ecosysteem en het aantrekken van talent uit het buitenland. Het debat leverde duidelijke spanningsvelden op maar over een ding waren alle partiun het eens: de transitie van slimme economie gaat ons helpen. Nu en in de toekomst.  
 
Slim geld 
De stelling ‘Nederland moet durfkapitaal fiscaal stimuleren’ kent twee duidelijke voorstanders: D66 en VVD. Er moet een mogelijkheid komen dat investeerders bij een mislukte investering een deel belasting kunnen terugvragen," aldus Van Weyenberg. "In Engeland loopt al een soortgelijke regeling, die werkt uitstekend." De VVD oppert het investeren in startups ‘vriendelijk te belasten, en/of vrij te stellen in box 3. Beide partiun zijn ook voorstander om medewerkersparticipatie, medewerkers mede-eigenaar maken van een bedrijf, fiscaal aantrekkelijker te maken. Mona Keijzer van het CDA noemt dat hiervoor al een motie is ingediend door haar partij. "We moeten kijken hoe we het uitbetalen in opties en aandelen mogelijk kunnen maken." 
  
Slim opleiden 
In een wereld die door tech gedomineerd wordt, is het belangrijk dat opleidingen hierop aansluiten, stelt Constantijn van Oranu. "Er dreigt een gigantisch tekort aan talent in technologie te ontstaan omdat het onderwijs zich nu nog richt op banen die in de toekomst zullen verdwijnen."
Als voorbeeld van onderwijs dat in deze tijd nodig is, wordt het bedrijf TechGrounds genoemd, dat IT-professionals opleidt met een focus op vrouwen en culturele diversiteit. Door de huidige manier van financieren van onderwijs komen codeerscholen als TechGrounds niet in aanmerking voor accreditatie en hun studenten daardoor niet voor studiefinanciering. 
Opvallend genoeg zijn alle kandidaat-Kamerleden het erover eens dat dit moet veranderen, zo blijkt uit een stemronde tijdens het debat. "Te veel binnenlands talent blijft onbenut," zegt Matthijs van Neerbos.  "We hebben hier met meerdere partiun al om gevraagd", reageert de VVD.
 
Buitenland
De VVD is, net als D66, voorstander om talent uit het buitenland te halen, als u dit in Nederland niet kunt vinden. Volgens de VVD is de talentpool in Nederland niet groot genoeg om alle vacatures in ons land in te vullen. Het organiseren van talent missies naar het buitenland om talent te scouten, wordt in de discussie genoemd. Daarnaast pleit Steven van Weyenberg vooral voor het verbeteren van diversiteit in eigen land. "Vrouwelijke ondernemers worden hier nog vaak afgewezen door investeerder, omdat ze te weinig ervaring zouden hebben. We zijn op dat gebied het achtergebleven kindu van Europa." 
 
Beloftes
Het debat laat sowieso zien dat investeringen breder gezien kunnen worden dan slechts een kapitaalinuctie. Ook kennis (onderwijs) speelt een grote rol en investeringen daarin biedt directe kansen voor verbetering in een volgend kabinet, waarin de VVD zich hard durft te maken voor het oprichten van een groot fonds, waar iedereen met een goed idee kan aankloppen om een kickstart te maken. In het verlengde hiervan beloofde Renske Leijten (SP) dat het ‘samen eerlijk delen’ principe ook moet gaan gelden voor iedereen die investeert in een bedrijf. Een recent ingediend wetsvoorstel van SP onderstreept haar stelling. Het streven van Tom van der Lee (Groenlinks) is om de groene waterstofkampioen van Europa te worden. "Digitalisering en duurzaamheid gaan hand in hand. Door gebruik te maken van startups/scale-ups in de ontwikkeling komt dit mooi samen." Mona Keijzer  (CDA) is van mening dat álle bewindspersonen moeten kunnen worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor digitalisering
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
 Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
 Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
 Talent hard nodig voor economisch herstel van Nederland
 Digitale ‘masters of change’ hebben de toekomst
 AI bij Nederlandse organisaties nog in kinderschoenen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10