zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Coronacrisis boost videogebruik voor e-learning en webinars

Videogebruik neemt af op social media, neemt toe voor andere doeleinden

26 januari 2021 - Marketeers gebruiken online video’s door de coronacrisis steeds meer als medium voor e-learning en webinars. Waar in 2019 nog minder dan de helft van de bedrijven gebruikmaakte van een webinar, organiseerde vorig jaar 62 procent van de organisaties er minstens één.

Dat blijkt uit de Online Video Monitor 2020 (OVM), een jaarlijks onderzoek naar de inzet van online video dat wordt gehouden door MarketResponse, in opdracht van Quadia.


Ook de inzet van e-learning nam toe. 35 procent van de marketeers produceerde minstens drie keer online video voor e-learning proucten; in 2019 was dat nog 27 procent. Niet alle categorieën van online video namen overigens toe in gebruik. Minder bedrijven zetten video in voor virtual reality. En hoewel iets meer bedrijven content produceerden voor social media, deden zij dit minder vaak. In 2019 zei twintig  procent van de marketeers tien of méér video’s te maken voor social kanalen, in 2020 was dat zeventien procent.

Tijdrovende klus
De OVM 2020 laat zien dat marketeers steeds meer moeite hebben om tijd te vinden voor het produceren van online video's. In 2018 was tijd nog voor 44 procent van de ondervraagden een issue, in 2019 was dat 53 procent en in 2020 zei 65 procent dat. Een reden daarvoor ligt waarschijnlijk bij de complexiteit van de productie: meer dan de helft van de respondenten zegt online video ‘ingewikkeld’ of ‘moeilijk’ te vinden.

Naar een hoger niveau
Frank Schröder, Manager Marketing & Communicatie bij Quadia: "Het coronavirus heeft een interessante invloed op onze sector. We zien dat bedrijven meer overtuigd zijn van de waarde van online video als hét communicatiemiddel van de toekomst. Tegelijkertijd vinden ze het dus lastig om hier tijd voor vrij te maken terwijl het nog belangrijker wordt om goede content te maken met de juiste faciliteiten, omdat er meer online wordt gedaan dan ooit. Om de interesse van de doelgroep vast te houden moeten marketeers creatiever zijn en goed nadenken over hun budgetten voor 2021. Investeren in een goed concept, programma en voorzieningen is cruciaal. Dat kost inderdaad tijd, maar is echt een must."

Het volledige rapport kunt u via deze link downloaden.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De vier geboden voor stressvrij videobellen
 Impact thuiswerken zichtbaar op netwerk KPN
 Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
 Videomeetings: stabiele videokwaliteit, persoonlijke bereikbaarheid en noise cancellation cruciaal
 Opgepast: videobellen op eigen (privacy)risico
 
 
reacties
 
Torseo  |   | 
27-01-2021
 | 
08:32 uur
Mensen hebben dit jaar echt e-learning en webinars ontdekt. Niet enkel dit, maar ook het merendeel van de vergaderingen moet nu via een conference call gebeuren. Bedrijven maken omwille van Corona een digitale shift mee.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10